Liggande hästar

Dagens högintressanta fundering medan jag mockade;

Jag har aldrig sett den lille ligga ner i varken hagen eller boxen!

Han ligger ner för jag hittar ibland spår av halm i svansen och ute rullar han sig frekvent….fråga mig som sanerar honom….

Helena A; om du läser detta: har du sett Lillis ligga ner?

Vicke har jag möjligen ertappat en handfull gånger på alla våra (8) år ihop men han ligger inte kvar när man kommer för nära.

Min tolkning; båda skulle vara de sista i en flock att ätas upp av rovdjur 🙂 🙂 🙂 !

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Fia Pobog

  Jag märker att de ligger mer nu när de är fler i flocken. Det har med trygghet att göra och att där är fler som kan ”hålla koll”. Sen ligger ju inte hästar så långa stunder i taget så har man dem inte utanför fönstret så ser man det ju sällan. Störst chans är att få se Malle liggande, han är väl en sån som hade blivit uppäten först då .

  Svara
 2. Helena Andersson

  Har bara sett honom ligga ner sommartid när han och kompisen gick ute dygnet runt. Då turades dom om ibland, tidiga morgnar, med att ligga och vila resp. stå på vakt. Såg nog aldrig båda ligga ner samtidigt, och har heller aldrig sett B ligga ner i boxen. Vet ju att han gjorde det, men han studsade nog upp så fort han hörde mig

  Svara
 3. Alma

  Jag har heller aldrig sett min ligga ner. Andra har gjort det när han har gått ute dygnet runt sommartid men inte jag. Jag vet dock också att han ligger ner i boxen eftersom han alltid har spån i pälsen på morgonen. Han rullar sig dessutom som en tok och gör hunden (stretchar med hela kroppen) varje morgon. Jag tror också det har med trygghet att göra. Min gubbe är en lättstressad och tittig (men ändå harmonisk och glad) farbror, en riktig spejare/vaktare

  Svara
 4. Jenny Hamberg

  Jag hade en ung fjordhäst som låg ner stup i ett för många år sedan. En riktig latmask!

  Om han var inne när jag kom till stallet hördes det ofta en gnäggning från hans box, men han syntes inte, för han låg platt på sidan och tyckte jag skulle komma och prata med honom, men inte reste han på sig. Han reste sig inte när jag gick in i boxen heller, utan rullade ofta över på rygg och ville ha kli på magen!

  Han låg rätt ofta i hagen med, platt på sidan, och först trodde jag alltid att han var sjuk eller död så jag blev orolig och sprang ut till honom. Då lyfte han på huvudet och tittade på mig med en min som sa ”Men människa, lugna dig! Vad är det om?!”.

  Ett riktigt original, den hästen! ❤️

  Svara
  • Birgitta

   Vi hade en liknande ridskolehäst där jag jobbade extra. Den var heeelt obrydd/ orädd och man hade kunnat sätta sig PÅ honom när han låg i boxen. Jag skojade om att han hade blivit uppäten FöRST på stäppen 🙂 !

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>