Skor på landet

Nu har jag ju aldrig varit något modelejon i stallet, det ska sägas men det har ändå ”gått utför” sedan vi flyttade till Ryhus.

Jag konstaterade häromdagen att jag numera nästan uteslutande går i gummistövlar utomhus; ska jag rida sätter jag på mig ridskorna precis innan jag hoppar upp i sadeln och tar av dom direkt därefter.

Just detta med ridskorna har sin förklaring; jag fick dom i födelsedagspresent av Henrik och eftersom jag vet vad ett par Ariat-skor kostar och eftersom det mestadels är ohyggligt vått och lerigt kring stallet och hagarna just nu så vill jag inte sabba skorna.

Men det här med gummistövlar är något nytt för mig.

När jag har stått i olika inackorderingsstall har det kunnat gå år utan att jag använt stövlar, nu används de dagligen.

Dessutom har jag numera inte bara ett par gummistövlar…..jag har….T R E par!!!

Att kvalité lönar sig får väl stövlarna på bilden illustrera; dom köpte jag för N I O år sedan!

Bilden är gammal så de ser inte ut så idag och de har som nämnts inte använts frekvent tidigare men ändå!

När jag inte går i gummistövlar går jag för övrigt nästan uteslutande i Henkes utslitna Blundstone-ridskor; några nummer för stora men då kan man ha värmande sockar i utan problem.

Så…ingen modeshow är aktuell på Ryhus som ni förstår; särskilt som jag ofta kompletterar ovan skodon med långkalsonger eller en onepiece om jag bara ska ta in hästarna eller kvällsfodra. Tur att man inte har några grannar 🙂 🙂 🙂 !

Känner ni igen det här med gummistövlar eller vad har ni på fötterna på hösten och vintern?

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Just gummistövlar tar jag bara på mig t ex när det är lerigt eftersom de är så obekväma men däremot gamla, slitna gympaskor är standard. Matchas bäst med mjukisbyxor dagtid och rutiga flanellpyjamasbyxor till morgon- och nattfodringen. Under sommaren är det foppatofflor och fula mjukisshorts som gäller.

    Svara
    • Birgitta

      Foppatofflorna ja! Givet skodon på sommaren! Livsfarliga (precis som gummistövlar egentligen) om man hanterar hästar men annars perfekta till mycket runt en gård!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>