Tisdag- snabbtvätt

Vilodag för Vicks så jag passade på att lägga en kvart på att tvätta av hans och lillens boxväggar med varmvatten och en duschsvamp.

Jag föredrar dessa ”mini-tvättar” då och då (kanske en gång varannan månad) eftersom det dels tar så liten tid och dels går ganska lätt eftersom smutsen inte har hunnit bita sig fast.

När jag stod inackorderad var det vanligare med en årlig stalltvätt och då fick i alla fall jag skura rejält, det tog tid och var såååå tråkigt.

Min nuvarande strategi gör dessutom att stallet alltid ser ungefär likadant ut (hyfsat rent) medan det hade hunnit bli rejält smutsigt i några månader om jag bara gjorde en årlig tvätt.

Nu ska det sägas att båda mina hästar, den lille framför allt, inte är några ”grisar” men beslutet att ge Vicke allt blötfoder (betfor och mash) i hagen har gjort en enorm skillnad.

Den bortskämda herren kunde förr kasta mat runt sig (läs: på väggarna) och det existerar inte längre, delvis också eftersom hans krubba numera är på golvet.

Även den lille äter (och dricker faktiskt) från marken- de där gummikrubborna är verkligen toppen!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>