Torsdag- stillastående

I morse satt jag i sadeln redan vid 7- min plan var att ha ridit färdigt innan hovslagare Markus skulle komma strax efter 8.

Planen höll och efter 45 minuters bra känsla när jag tränade på övergångar, galoppfattningar och lite annat smått och gott kunde vi invänta en av de viktigast personerna i mitt hästeri.

Vicke fick nya skor och den lille blev verkad. Jag frågade om man kunde se spår av fång på B och det kan man inte längre vilket så klart är glädjande.

Nu hoppas jag på en lugn dag utan överraskningar, jag är i alla fall ledig.

Så här kring jul känns det som att hela Sverige stannar upp vad gäller precis allt annat än det julrelaterade så det finns tex inte en enda ny häst på annons och som jag skrev härom dagen har jag just nu ingen brådska på den fronten.

Som jag känner idag handlar det om att försöka hålla hästarna i allmänhet och Vicke i synnerhet friska under vad jag betraktar som den farligaste tiden på året.

Det finns mycket som kan skapa bekymmer; kolik pga dåligt drickande, diverse skador av att gå på fruset underlag och halka eller vricka sig av blötsnö-klackar.

Som jag sa till Markus handlar det verkligen inte bara om slumpen eller tur att Vicke varit så enormt frisk under många år; mitt ibland överdriva och överbeskyddande handhavande av detta djur har spelat en stor roll; det är i alla fall jag övertygad om.

Många andra hade hanterat honom annorlunda både vad gäller hagtid, sällskap där osv men detta har fungerat för mig.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>