Torsdag- skog

Konstig bild men tack och lov inte det minsta konstigt ridpass; tvärtom! Vi red inte ens vilse denna gången utan kom hem efter ganska exakt 1 timme som planerat.

Jag tänkte på hur glatt överraskad jag blev efter att vi flyttat till Ryhus och jag insåg hur enormt mycket skog att rida i som här faktiskt finns.

Då såg jag liksom bara den långa grusvägen vi kör på och de stora kringliggande fälten; skogen missade jag helt och jag kan bara skylla på att jag väl var helt i sjunde himlen över ridbanan och ridhuset. Och långt ifrån bortskämd med bra uteridningsmöjligheter så redan det jag såg tänkte jag skulle duga bättre än det jag var van vid!

För övrigt tycker jag att skogen är den bästa platsen att rida ut i. Hav och strand i all ära men inget skyddar från regn, snö och blåst som skog och det märktes idag när det blåste en del.

Sedan är ju skogen oftast väldigt vacker dessutom men tyvärr tillhåll för mygg och anda irriterande flygfän på sommaren.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Det är något med skogen som gör en lycklig också, min psykolog sade det när jag gick i terapi. Skogspromenader är nästan lika effektivt som psykofarmaka för lättare depressioner tydligen.

  Svara
  • Eva

   Ja- konstig bild men sett så många av dina skogsbilder att jag lite förstår hur ni har det.
   Som jag sagt tidigare- vilken drömtillvaro.
   Så roligt att Du fått det så bra. Man/ jag blir riktigt glad när man ser allt- dockhus/ dockstall. Fina välskötta hästar. Välskötta omgivningar, hagar mm mm
   Och lilla Molly längst fram på promenader i sitt lilla täcke.
   Vet inte hur andra reagerar? Någon kanske blir avundsjuk??
   Själv blir jag bara varm i hjärtat o glad.
   Tycker det är helt underbart att se.

   Svara
   • Birgitta

    Tack för dina fina ord.

    Jag vet inte heller hur andra reagerar men hoppas att man dels har förmåga att glädjas åt andra dels förstår att jag varken fått allting serverat på ett silverfat och/ eller framlevt alla mina dagar fullständigt bekymmersfritt.

    Jag har också haft tunga perioder med sjuka djur (Kreon och Soya tex), en skilsmässa, flera stallbyten på kort tid innan vi flyttade till Ryhus osv.

    Det gäller att njuta när man kan för det kan smälla till när som helst vilket jag tex upplevde i somras när både den lille och Vicke blev allvarligt sjuka med bara veckors mellanrum. Nu kvicknade båda till oerhört snabbt men det kunde också ha fått en helt annan utgång för båda…..

    Svara
    • Eva

     Vet att Du inte fått något på silverfat- därför är det så roligt att det är så bra nu.
     Du har ju ägnat hela ditt yrkesliv åt att hjälpa andra då är det extra roligt att det går bra för Dig privat. Du har haft en trist skilsmässa- då är det extra roligt att Du o Henrik träffats och har det bra.
     Du ger mig och förhoppningsvis andra hopp om framtiden.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>