Fredag- storköp

Morgonen började med rejäl blåst men det behövde jag inte bry mig om i mitt lilla dockskåps-ridhus 🙂 .

Tyckte jag fick tag i Vickes bakben riktigt bra idag och det mina vänner är nyckeln till den bra känslan jag frekvent upplevt den senaste tiden.

Efter en lunch på vår nästan tomma kvarterskrog (det kan inte vara lätt att driva restaurang i dessa tider….) åkte vi och storhandlade eller…Henrik satt kvar i bilen och jag gick in och handlade järnet!

Eftersom smittspridningen känns livsfarlig just nu handlade jag typ dubbelt så mycket som vanligt (iförd munskydd) så att vi slipper ge oss ut bland folk mer än nödvändigt.

Man kan så klart även beställa mat över nätet men jag är inte riktigt där (än?) utan hoppas det räcker att handla när det inte är mycket folk och bete mig som en folkskygg knäppgök om någon skulle närma sig i affären 😂!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Veronica Sjöberg

  Ett stort problem är just att vaccinerade börjar slappna av och leva på som vanligt. Jag stötte på en ung frisk tjej som, trots dubbelvaccinerad hamnade i respirator på IVA och sedan fått en jäkla massa komplikationer såsom lungkollaps bl.a. efter det.
  Bara för man är vaccinerad ska man ej dra ned på försiktighetsåtgärderna.

  Svara
 2. Birgitta

  Förtydligande:

  Hade jag vetat säkert att jag skulle få Covid lindrigt hade jag inte bekymrat mig särskilt mycket men det jag har upplevt hos folk jag känner är att det verkligen ”inte finns någon lag”.

  Någon har knappt känt sig sjuk, någon blev inlagd i flera dagar, en person (yngre än jag) avled i våras. En fd arbetskamrat fick stora kognitiva problem i månader efter Covid.

  Bortsett från mycket annat så vore det mycket besvärligt vad gäller mitt arbete och mina hästar om jag blev allvarligt sjuk. Att hitta ersättare för nattjobb är inte så lätt och att hitta någon som skulle komma hit och ta hand om mina hästar hade inte heller varit jättelätt.

  Givetvis går det mesta att lösa men att undvika att bli smittad känns för mig som det bästa alternativet.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>