Varmast på vintern

Varje vinter återkommer frågan ”hur håller man bäst värmen i stallet/ när man rider”.

Och jag, som anser mig vara rätt så frusen av mig, svarar som alltid att en overall är outstanding varmast!

Det är det plagget som är bäst och mest heltäckande, på gott och ont faktiskt för till och med jag har ibland blivit för varm i overallen när jag tex jobbat i stallet.

Jag har svårt för rejält bylsiga jackor, de blir otympliga att röra sig i och framför allt utföra någon form av arbete i och ska jag rida ut måste en sådan jacka kombineras med termobyxor för att jag inte ska frysa.

Ridkjolar har jag provat men det är helt enkelt inte min grej och jag tycker dessutom inte att de är lika varma som overallen.

Själv har jag en overall från Börjes (julklapp från Henrik) , man kan säkert hitta billigare plagg på tex Jula gissar jag?

Ska man rida i ridhus/ träna dressyr funkar varken termobyxor eller overall för min del men då håller jag å andra sidan värmen på ett helt annat sätt än vid uteritter.

Och om det inte är smällkallt har jag konstant termobyxor med tex en täckväst som ”jobba i stallet plagg”, termobyxor är mer ”lätthanterliga” än en overall och jag använder mina flera månader om året.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>