Fredag- tacksam x 3

Gårdagens debacle med den avtrampade skon ändrade om rejält i dagens planering.

Till att börja med kunde jag inte ha hästarna ute i hagen på morgonen; det var fruset och därmed knöggligt och Vicke hoppade nästan fram på 3 ben. Hans sulömhet visade sig med full kraft kan jag säga och för att inte riskera hovböld eller annat var det bara till att plocka in honom i boxen igen efter en kvart.

Världens bästa hovslagare erbjöd mig igår kväll att slå på skon vid lunchtid idag om jag kunde möta upp honom på Granelundshallens parkering (där jag vanligtvis tränar för Nina…ja, inte på parkeringen ha ha) och jag var inte nödbedd!

Det enda smolket i den glädjebägaren var att jag hade bokat tid för munhåleundersökning och tandraspning för båda hästarna just den tiden idag men det vara bara att avboka även om det var retligt.

En knapp timme efter vår rendezvous med hovslagaren satt jag i sadeln hemma på Ryhus, bildbeviset ser ni här:

Och även om hästarnas tänder får vänta är jag oerhört tacksam över att jag 1) har en hovslagare som alltid försöker ställa upp 2) har en häst som man kan släpa med sig överallt utan problem och 3) vädret tillät denna typ av oplanerad utflykt.

Jag har faktiskt även hunnit med att laga några rejäla storkok av köttfärssås och köttgryta för att rensa ut en del kött som blivit liggande i kylen i x månader.

Min uppfostran att inte slänga mat sitter väldigt hårt rotad så även om jag tycker matlagning är tråkigt tog jag mig denna tid idag och fick på köpet luncher/ middagar för flera dagar framåt.

Dagens första måltid intog jag för övrigt inte förrän 16.00 och det var….ta daaa….köttgryta 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>