Torsdag- kär

Har börjat motionerandet av Frenchie lite försiktigt med att longera i ridhuset och det känns också som ett bra sätt att bekanta honom med denna lilla byggnad.

Han skötte sig utmärkt och därefter var det dags att släppa ut honom i hagen.

Även där skötte han sig och började med att stå lugnt och äta av maten jag lagt ut. Därefter blev det lite trav och galopp men utan hysteri; jag höll noggrann uppsikt från stallet.

Lite nosande på Vicke blev det också under ”hingstskrik” men det blev inte mer än så- ett lågt staket skiljer ju dom åt.

Någon efterlyste mer info om Frenchie som han har kallats av sin förra ägare (en 28-årig tjej) och det jag kan berätta är att han har varit hennes ögonsten i 4 år, tävlat lite grann och har Foundation som pappa och Castro som morfar.

Jag noterade när jag tittade på bilderna ovan att jag nästan kände mig nyförälskad bara av att titta på dom; ett gott betyg.

Jag blir ju (så klart) alltid mycket förtjust i mina hästar och det ganska snabbt men Frenchie föll jag faktiskt för innan jag ens provred!

Sedan är det där med att pussa hästar på mulen tex definitivt inte min grej (samma med hundar faktiskt) men man kan så klart känna och visa kärlek på andra vis.

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Men herregud så söt han är !!
    Behöver Du någon som kommer o ryktar honom och pussar honom på mulen så hojta till !!

    Svara
    • Birgitta

      Ja, det är lustigt/ konstigt det där för vuxna hästägare som KONSTANT just PUSSSAR på sina hästar ger mig rysningar. Kan inte förklara det och själv pratar jag så mycket bebis-språk med min hund (aldrig hästarna) att DET säkert skulle ge andra människor rysningar om de hörde mig…..

      Svara
      • Eva

        JA- just hästar känns lite för stora o rejäla för att pussa på och ’dutta’med. Erkänner dock att jag ofta pussas med min lille hundprins – även om jag ibland undrar var den nosen var sist … usch .
        Men bara för att vi pratade om detta så läste jag imorse en artikel om en svensk hoppryttare som tävlar i Doha i helgen. Och trodde inte mina ögon när denna 39-åring !! faktiskt pussade sin häst på mulen.

        Svara
        • Birgitta

          Det är något jag skojar med Henrik om ibland eftersom han gärna pussar på Molly; att hade han vetat var den nosen varit nyligen hade han nog inte gjort det 🙂 🙂 🙂 !

          Svara
          • Eva

            Det är märkligt men trots att Frenchie tydligen är Din hittills minsta häst så ger han ett väldigt mycket större intryck på de bilder Du postade från ridhuset igår. Kan vara för att han är så smäcker ?? Dessutom ser han ung ut ??
            Men på bilden från provridningen ser han liten och överbyggd och konstig ut.
            Definitivt rätt tänkt att välja den bilden om Du ville hålla Ditt intresse hemligt.

          • Eva

            Ser fram emot mer info om F. Känner inte till hans härstamning. Vickes var ju väldigt bekant.

        • Alma

          Det där med att pussa hästen på mulen och prata bebisspråk med dem är så mycket jag. Jag måste dock säga att min häst är som en stor nallebjörn om man känner honom. Han är liten lurvig, jättesnäll, otroligt hängiven för den som känner honom och otroligt söt. Liksom på den nivån att folk som träffar honom första gången ofta brukar utbrista Ååååh! Han verkar uppskatta det mjuka småpratet väldigt mycket. Han har dessutom fått lära sig att pussas på kommando tidigare i sitt liv och trots att det var många år sedan ger han ibland ut oväntade pussar lite då och då.

          Jag kallar honom också för gubben och t.o.m älskling ibland för att jag tycker så mycket om honom. Däremot har jag extremt svårt med att höra kärlekspar bete sig på liknande vis med varandra öppet utan att jag nödvändigtvis tycker att det alltid är olämpligt.

          Jag tycker det är mysigt och ett uttryck för någon typ av kärlek att pussas och prata bebisspråk med sin häst. Däremot har jag extremt svårt med när folk ”duttar” med sin häst och som sedan tar ogenomtänkta beslut och brister i sin hästhållning på avgörande punkter. DÅ tycker jag det är äckligt och känns som hyckleri på något vis.

          Svara
          • Birgitta

            Ja, jag har i många år skojat om att om någon utomstående hade hört mig prata med Molly och innan dess Soya så hade de inte trott att jag var klok….Dessutom hade/ har de tusen olika smeknamn som ibland men oftast inte alls har med deras ”original-namn” att göra. Molly kallar jag tex bla Mimmi eller Puppan (från puppy fast vi inte ägde henne när hon var valp….). Obs! Dessa är de minst pinsamma namnen, resten vågar jag inte outa…jag är trots allt 55 år och ska föreställa normal 🙂 🙂
            🙂 !

            Men som sagt så varken pratar jag bebisspråk med hästarna eller pussar dom. Däremot har de också många smeknamn.

            Vicke: Vicks, Vickster, Pojken, Snygging

            Baltis: Fluffy, Fluffis, Lillis, Lillen, Ponny

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>