Fredag- sadelprovning

Idag var det dags att kolla hur min Equipe-sadel ligger på Frenchie och jag åkte till den utprovare där jag köpte den för några år sedan.

Man kan ju tycka att det inte var det mest optimala att åka iväg för att rida i ett nytt ridhus i hällande ösregn när man dessförinnan bara har ridit sin häst en gång tidigare och då för flera veckor sedan men alternativet hade varit att rida i en potentiellt icke passande sadel i x dagar/ veckor för att själv lära känna hästen men också riskera att skada hans rygg och lust att bli riden.

Hur som helst så ansåg sadelutprovaren att sadeln låg helt ok på Frenchie och det enda hon rekommenderade var att lägga på en fårskinnspad för att höja upp den lite.

Så detta blev dagens köp:

Köpt på Börjes för knappt 700:-.

Jag har även köpt ett nytt huvudlag och valde detta:

Kostade 1100:- på Hööks.

Vickes rundsydda träns slutade att säljas på Hööks för flera år sedan tyvärr annars är det ett jättefint huvudlag tycker jag:

En kommentar

  1. Eva

    Så roligt att verkar gå som det ska med Frenchie – han ’uppför’ sig i boxen, sadeln passade och han verkar lätthanterlig eftersom Du kunde åka iväg med honom utan problem !!
    Dock roligt att se bild på Världens Vackraste Vicke !

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>