Mer från lastningsexperten

Jag fattar att det är lite provocerande och osvenskt att kalla sig själv för ”självutnämnd lastningsexpert” och det är delvis därför jag gör det; ibland är det roligt att reta folk lite harmlöst 🙂 .

Men jag HAR anlitats för att lasta svåra hästar många gånger, både i de stall jag stått uppstallad i, hos andra och till och med på tävlingsplatser.

Det är inte sååå kul att vara enda transporten kvar på en tävlingsplats när hästen inte vill gå in….

För några år sedan stod Vicke i ett stall där hans boxgranne i perioder bestämde sig för att inte låta sig lastas.

Det blev några gånger då jag fick köra ut till olika tävlingsplatser för att hämta hem djuret, en gång i snöstorm efter att den hade fått övernatta i en tävlingsbox där.

Och vad gäller mina ”meriter” har jag faktiskt bara misslyckats med att lasta 2 hästar under typ 30 år och de ägdes intressant nog av samma ägare.

Fast de var båda ”omöjliga” att lasta redan innan hen köpte dom så jag vill på inget sätt påstå att det var ägarens ”fel”.

Hur som helst var den första hästen så svår att jag gav upp och därefter följde månader av lastningsförsök av x kunniga personer.

Jag minns ärligt talat inte om den någonsin gick att lasta i släp eller den såldes och hämtades med lastbil men försöken var som sagt oändliga och under lång tid. Och med en del saker som gick sönder på vägen (en stalldörr bland annat…).

Den andra hästen ska jag egentligen inte säga att jag misslyckades med för jag provade aldrig ens utan insåg att den skulle bli för svår.

Till denna häst köpte ägaren ett släp som ser ut som en mini-lastbil vilket innebar att transporten vida översteg vad själva hästen kostade 🙂 .

6 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Jag tror att det är bra om man ”vet” att man är duktig på att lasta när man har att göra med en svårlastad häst. Om hästen är osäker så behöver ju personen som skall lasta den ha gott självförtroende.

  Svara
  • Birgitta

   Word!

   Jag tror att det MASSOR är därför jag lyckas lasta alla hästar; för det finns inte i min värld att misslyckas och jag känner också att jag kan ”hålla på” hur länge som helst (vilket aldrig behövs).

   Och på något vis verkar hästarna känna av detta och inse att ”det är nog lika bra att göra som den här kärringen vill…..” 🙂 !

   Svara
 2. Maj Carlsson

  Jag är fortfarande tacksam för hur du hjälpte oss med en ponny som krånglade. Du gav oss en metod som vi sedan alltid följde och problemet var borta!

  Svara
  • Birgitta

   Ja just det…..den ponnyn hade jag glömt! Men nu minns jag allt kristallklart. Roligt att ni har haft nytta av detta även framöver.

   Svara
 3. Eva C

  Har själv sett dig ”in action”” live och kan inte mer än instämma i din bedömning av din egen exellens.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>