Folkskygg

Jag har aldrig varit mycket för handskakningar i allmänhet och kindpussar i synnerhet men märker att jag sedan pandemin utbröt verkligen tänker på avståndet när jag träffar folk jag inte känner, framför allt inomhus.

Jag har alltid ”tänk om xx har Corona” lite i bakhuvudet faktiskt, kanske för att jag hittills klarat mig från att bli smittad?

Har ni blivit mer försiktiga eller går ni som vanligt i affärer/ folksamlingar? Och tar ni folk i hand, står nära osv?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Maria

    Tycker det är apskönt med det nya normala att inte krama, kindpussa eller skaka hand. Passar mig perfekt! Jag är svensk, de som inte är maken eller nära vänner håller lämpligast ett avstånd på minst två meter. Tycker munskydd känns skönt nu också, det tog ett tag att vänja sig. Har dock haft covid två gånger.

    Det är synd att karensdagen återinfördes, för nu går folk halvkrassliga till mitt jobb igen. Går gärna tillbaka till nolltolerans mot krassliga vuxna och barn.

    Svara
    • Birgitta

      Jag har ju serbiska föräldrar så släktingar som skulle kindpussa en som barn var mer regel än undantag.

      Mycket glad att denna…enligt mig….påträngande ovana numera inte är så vanlig.

      Gillar inte ens att skaka hand vare sig folk har handsvett, klämmer ens hand som en nötknäckare eller whatever.

      Jag är gärna ”fysisk” med min man och djuren men övriga får gärna låta bli att krama mig ”bara sådär ”.

      Svara
  2. Eva

    Jag tycker också att det är jätteskönt med lite större avstånd efter Covid.
    Har heller aldrig uppskattat att alla ska krama varandra vare sig man känner varandra väldigt väldigt väl eller ej.
    Och kindpussar är det absolut värsta jag vet inte bara pga ’pussen’ utan för att jag aldrig vet vart jag ska vrida huvudet.
    Ta i hand har jag inga problem med.
    Är detta typiskt svenskt ?? Ingen aning ??
    Jämfört med latinska länder – ja ! Men annars ?
    Nu post-covid har det blivit lite enklare att slippa komma för nära.
    Räcker att säga ’riskgrupp ’.
    Och helt ärligt- jag är fortfarande rädd att få covid-19 !! Tycker tyvärr att avstånden ute i samhället inte respekteras alls längre !!
    Får ofta be folk ta några steg bakåt i kassaköer och får då nästan alltid hånfulla eller direkt oförskämda kommentarer tillbaka .

    Svara
  3. Eva C

    Tycker att det varit jätteskönt med nollkontakt under pandemin. Människor i allmänhet och barn i synnerhet är rätt äckliga. Sen vill jag ogärna skaka hand med folk då mina egna händer oftast är ganska smutsiga(försök köra rullstol och hålla dig ren). Handsprit och våtservetter har jag alltid haft med mig även innan pandemin av just den anledningen. Nu tittar folk iaf inte konstigt på mig när jag sätter igång med handsaneringsproceduren innan jag äter någonstans. Varken jag eller maken har haft Corona.

    Svara
  4. Anna

    Bor ju i Frankrike och är så glad att kindpussandet inte kommit tillbaka ännu… Annars är jag nog inte mer noga än innan men har aldrig varit speciellt ”närgången” av mig.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>