Söndag- bakdelsvändningar

Det syns kanske inte på den nedre bilden men ”fyrkanten” i sadelläget är nästan helt borta (håren på termotäckets undersida är beviset om inte annat…).

Djuren fäller med andra ord även om det i Frenchies fall inte märks lika tydligt som när man tittar på den lille (mer om honom imorgon).

Solen har värmt oss skönt idag och jag red på utebanan där jag fick till flera bra byten.

Konstaterade att det jag ”visste” skulle inträda förr eller senare redan har gjort det med flera saker i ridningen.

Att jag efter x tid skulle skaka förvånat på huvudet åt hur en del moment i ridningen kändes/ utfördes under de första ridpassen på Frenchie.

Bakdelsvändningarna är en sådan sak!

De första jag gjorde skulle jag själv ha betygsatt ungefär med en 8:a vad gäller den för höger skänkel medan den för vänster på sin höjd skulle få en 3:a, så stor kändes skillnaden. Dvs utmärkt vs urusel eller som om en traktorskopa stod på Frenchies vänstra sida och försökte fälla honom till marken åt höger varje gång jag försökte mig på en försiktig vändning.

Idag skulle jag nog säga att vändningarna är 7,5 och 7- mässiga, dvs skillnaden är inte så stor mellan dom utan mer ”så som det kan vara”. Sedan får vi se vad en dressyrdomare tycker…

Det finns flera exempel men detta är nog det tydligaste och handlar delvis om att jag inte hade Frenchie i tillräcklig ram och samling i vändningen åt höger tidigare.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Så roligt att höra att det går väldigt framåt med Frenchie och relativt fort ändå ?!
    Dessutom har ju mycket tid i början gått åt till annat- inskolning av F, försäljning av Vicke mm mm.
    Nu kan du ju verkligen ägna Dig åt en sak.
    Roligt att läsa hur Du lägger upp träningen.

    Svara
  2. Linda Ferne

    Väntar på film! Så jag som Vickefantast kan långsamt vänja mig vid ny häst!

    Svara
    • Birgitta

      Så som klimatet ibland är på sociala medier är min lust att lägga ut filmer inte någon prioritering alls faktiskt men mest handlar det om att jag oftast inte har tillgång till någon som filmar.

      Visst skulle jag kunna be Henrik att filma här hemma på helgerna men jag vill rida in mig på Frenchie lite mer i så fall.

      Och på träningarna är jag alltid ensam.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>