Onsdag- helrenovering

Igår kväll hade jag och hästarna besök av veterinär Lena; tack och lov inte på grund av någon akut sjukdom.

I stället blev Frenchie vaccinerad och hans tänder blev raspade.

Båda sakerna var hög tid att ordna med och jag passade på att göra det när det ändå var dags att ta ett blodprov på den lille för att kolla hans PPID-värde.

Jag tycker helt ovetenskapligt att hans medicin (fatta att en enda tablett, dvs dagsdosen, kostar 20 spänn…) fungerar utmärkt och kommer inte att våga att minska dosen oavsett vad provet visar men det är ändå bra att veta.

Frenchie skötte sig som den fina och snälla häst han är och Lillis…tja…han skötte sig som den dramaqueen HAN är.

Kanylen var en eldsprutande AK 4 så det var bäst att försöka fly fältet aka boxen tyckte den lille men jag var beredd så det blev inget med det….

Jag skickade även in träckprov för båda hästarna och väntar svar inom någon dag.

På grund av vaccineringen fick Frenchie vila idag och han har tillbringat hela dagen i hagen förutom när Markus var här för att sko honom.

När jag var och provred Frenchie frågade jag hans dåvarande ägare vad som liksom var hans ”brist” eftersom allt hon sa om honom lät helt perfekt.

Jag jämförde med Vicke som enligt mig är näst intill perfekt med allt men som ändå precis som solen har sina fläckar; i hans fall att han inte kan lämnas ensam i box/ hage utan att bli orolig och att han är fullkomligt livrädd för vattenspridare.

Frenchies ägare svarade att Frenchies ”fläck” var att han inte tyckte om att bli skodd men antingen har vi helt olika uppfattning om vad detta innebär eller så har hästen genomgått en metamorfos på Ryhus/ tack vare Markus för båda gångerna han har blivit skodd här har han stått som ett ljus!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Ultege

    Just det där med hovslagare är mysko! Har världens bästa, men den vi sålde blev ett monster! Fungerar på nya stället med vår hovslagares fd lärling.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>