Skillnad på hage och hage

Sitter och tittar på denna annons! Och vad kan man tycka annat än att det mesta är såååå fint och påkostat och det ska det väl vara för över 24 mille?

Men har ni sett arealen? 2 hektar till 15 hästboxar????

Mina 3 hagar är på sammanlagt en större yta och även om jag absolut fattar att det är en lyx få förunnat så kan jag ändå inte låta bli att häpna över den lilla ytan till så många hästar.

”Givetvis”/ förhoppningsvis köps stället av någon som ska bedriva en form av verksamhet som innebär att uppstallade hästar stannar en mycket begränsad tid- någon form av försäljningsstall kanske?

Då är det väl ok att stå i en pyttehage några veckor men annars….not so much?

Och ja, jag har själv haft mina hästar i små hagar tidigare i livet men trots det är det verkligen inget jag förespråkar som en norm.

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Egentligen skall man väl räkna en hektar per häst? Det har jag alltid fått lära mig men det kanske bara gäller om man tänker ta eget hö också?

    Svara
    • Alma

      Jag tror att man brukar räkna en hektar per häst om betet ska räcka hela sommaren. Jag tycker att det går bra att ha ett par hästar på en hektar om marken håller sig relativt torr (på sommaren kanske man får stödfodra/byta hage dock) men 15 hästar på två hektar låter väldigt lite.

      Svara
  2. Johannes

    Jag skulle vilja säga max 3 hästar per hektar. Men sen beror det ju på om det är stora eller små hästar.
    Stora hästar anser jag bör vara max 2 hästar per hektar, medan om man har mindre hästar kan man nog räkna 3-4 hästar per hektar.

    Svara
  3. Minstral

    En ha per häst behövs inte. Men två hektar på 15 hästar, blir lite mörkrädd.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>