Lördag- träningsnytta

Jag kallar ibland mitt ridhus för ”a room with a view” och det måste ni väl hålla med om när ni ser den här lille luffaren ❤️?

Jag tog bilden igår och ska visa er i nästa vecka vad jag har pysslat med i ridhuset.

Idag konstaterar jag nöjt att jag och Frank hade ett av våra bästa pass på utebanan, exempelvis galoppfattningarna från trav var ”perfektion”.

Jag hade nytta av gårdagens träning för Nina där jag också fick till flera mycket bra fattningar men några mer slarviga och idag hade jag dessa i åtanke, red mer fokuserat och pang; superfina allihop!

Så direkt på hjälpen och då ska man betänka att jag de första passen ibland knappt fick det stackars djuret i galopp på ett korrekt sätt och exakt på den plats jag ville.

För övrigt fick jag bekräftat en annan gammal sanning; att galoppen oftast blir som fattningen utförts. Dvs bra fattning = bra galopp därefter.

Jag har i några veckor tyckt att skillnaden mellan högergaloppen och den vänstra har varit stor; den vänstra har känts framtung och Frenchie har velat dra tyglarna ur mina händer.

Idag var det en stor skillnad till det bättre- jättekul!

Jag jobbar ju mycket med samlingen i galopp för medan Frenchie tidigare gärna översamlade sig i trav (nästan helt borta nu) så har han absolut inte velat samla sig i galoppen och vi kan ju inte svinga omkring i arbetsgalopp i medelsvåra klasser precis. Dessutom måste han samla sig på ett helt annat sätt i bytena i allmänhet och piruetterna i synnerhet (jag har inte ens gjort några piruetter).

Nu jobbar jag mest med tanke på att jag måste kvala till medelsvår B i medelsvår C så de enkla bytena måste sitta.

Och de (enkla bytena) är ju egentligen 4 moment; 1) galoppen innan avbrottet, 2) avbrottet, 3) den nya fattningen och 4) den nya galoppen- mycket som ska ”sitta” för att bedömningspunkten ska få ett högt betyg.

Men som sagt; fin-fin känsla idag!

EDIT: några bloggläsare har påpekat att jag kan kvala i MSV B:1. Det låter bra för det är ett trevligt program tycker jag.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Petra A

    Numera kvalar du i msv b1 och inte i msv c. Tror man måste rida två ggr över 64 % i b1 för att få starta övriga msv b klasser. Dubbelkolla gärna så jag inte luras 😉

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>