Söndag- till fots

Efter 3 dagars dressyrjobb tyckte jag att det var dags för en annan form av träning så det blev ett skritt-pass i skogen.

Notera att jag gick till fots och även om det inte syns på bilden, t.o.m. hade hjälm på mig.

Jag har bestämt mig för att försöka reducera mina ibland ganska dumdristiga ”idéer” kring allt möjligt för att undvika onödiga incidenter- en nylig, otäck händelse hos en ridvän har fått mig att bli mer försiktig och man behöver ju inte alltid lära av egna misstag utan kan ta lärdom av andras.

Med detta sagt har jag tex bestämt att jag inte ska rida ut ensam annat än på vardagarna då det är en enorm skillnad på aktivitetsnivå kring Ryhus vs helgerna.

Måndag till fredag är det som att bo i öknen medan helgerna kryddas av cyklister, joggare, hundrastare, campare och fan och hans mormor rent ut sagt. Och skulle en cyklist komma i full fart ner för en backe bakom Frank tror jag risken är överhängande att han hade blivit jätterädd och eventuellt skenat iväg eller vad vet jag. Onödigt att undersöka saken hur som helst känner jag….

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Cyklister är ju väldigt otäcka eftersom de kan komma så snabbt och ibland också relativt tyst upp bakom en. Dessutom upplever jag att de ofta är väldigt hänsynslösa gentemot andra, har flera gånger nästan blivit påkörd när jag promenerat i skogen/parker.

    Svara
    • Birgitta

      Min erfarenhet är exakt densamma som din sedan tidigare men faktiskt tack och lov inte här på Ryhus.

      Här är cyklisterna ofta mycket försiktiga om de ser att man kommer ridande men ser de en inte kan de komma i full fart. Och alla förstår inte heller hur snabbt och hur rejält rädd en häst kan bli.

      Det kom en cyklist bakom Frenchie i full fart första gången jag skulle leda honom utomhus. Han kom cyklande skymd bakom en häck och Frenchie blev jätterädd och kastade sig bakåt. Hade jag suttit på hade jag ramlat av….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>