Torsdag- favorit i repris


Åhhhh….dagar som dessa är det inte svårt att vara hästägare och det gäller att njuta…det kan vända snabbt som alla som varit med ett tag vet…

Dagens uteritt blev en härlig repris av den föregående och den började perfekt genom att Frenchie tog de första skrittstegen efter att jag hade suttit upp liksom väldigt bestämt och framåt.

I början när jag provade att skritta ut gick han med såååå små och tveksamma steg även när han inte stannade och hans vanligtvis vägvinnande skritt var fullkomligt ersatt av en mycket långsammare variant.

Molly tycker att det är jätteroligt att följa med och det finns inte kiss nog att markera alla platser hon tycker bör bära spår efter henne. Hon är väldigt duktig och flyttar sig om det kommer bilar och Frenchie verkar inte heller bry sig om dessa fordon.

Än har vi inte mött varken lastbilar, traktorer eller ännu större jordbruksmaskiner vilket är lätt hänt när vi är omgivna av åkrar och jag kommer att vara väldigt försiktig om jag ser något sådant fordon på håll.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Härligt med framsteg. Kan tänka mig att skritten blir trippig ibland, filmen du visade med föregående ägare visade ju just på en kort och trippig skritt.

    Svara
    • Birgitta

      Förtydligande:

      Filmen du refererar till är 4 år gammal och det är inte hans fd ägare som rider.

      Frenchie har verkligen inte en kort trippig skritt, tvärtom har han så stort övertramp att man får passa honom så skritten inte blir passartad.

      Vad jag menade i inlägget var att han tidigare skrittade med små, tveksamma steg för att han egentligen inte VILLE gå utan ville stanna. Det var inte hans naturliga skritt.

      Svara
        • Birgitta

          Det må så vara men jag är mer fascinerad av att det är DET du minns av en film jag la upp för över en månad sedan samt att du ens kommenterar hästens skritt-kvalité i ett inlägg som handlar om att jag framgångsrikt skrittade ut en tidigare istadig häst.

          Frenchman kanske har Sveriges sämsta skritt IRL men det har liksom inte med inlägget att göra alls så varför ens lägga tid på att poängtera din ej efterfrågade åsikt?

          Svara
        • Filippa

          Alltså Minstral, du vet att om man inte har något snällt att säga så är det bättre att man är tyst? Din trista ton och attityd i många av dina kommentarer är väldigt tröttsam.

          Svara
  2. Eva

    Hej
    Läste Ditt inlägg tidigare ikväll och glädjer mig så åt att Ni kom ut igen med Molly i täten. Förstår att Du är glad. Jag är till och med glad på avstånd över era framsteg.
    Det berikar ju livet för er alla 3.
    Till och med jag förstod vad Du menade med säkra steg framåt vs. osäkra steg framåt….

    Svara
  3. Eva

    – Och dessutom kan ’Minstral’ gå och gömma sig. Jag har sett ’filmen’ och anser hon har helt fel. Om något gick han för ’forsherat’.
    Ditt inlägg gällde inte det. Utan en härlig dag. Med Dina djur i skogen. Bara Njut och glädj dig !!
    Tycker Du kommit långt på relativt kort tid.
    Genom att vara klok och försiktig i början.
    Samtidigt som Du omgående tog tag i saker.

    Svara
    • Birgitta

      Jag brukar inte bemöta kommentarer som den från Minstral; jag behöver liksom inte försvara en jättefin häst som jag älskar men ibland blir jag bara så trött.

      Visst…jag har säkert själv ibland kommenterat någon annans inlägg med något som varken efterfrågades eller hade med saken att göra men det gör det inte mer ok.

      Sedan kan man för all del radera kommentarer man inte tycker är så trevliga men ofta faller den som skriver dom på eget grepp så att säga så det gör jag ytterst sällan (tror inte det hänt 10 gånger på 10 år).

      Svara
  4. Elin

    Jag förstår att du helst inte vill radera kommentarer men i Minstrals fall är det befogat tycker jag. När avsikten så tydligt är att såra gång efter annan. Men du har förstås rätt i att ett sådant beklämmande beteende faller tillbaka på personen själv till slut.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>