Lördag- soffa

För ett tag sedan fick jag för mig att det kunde vara trevligt att ha en soffa på ridhusläktaren. Ja, inte till mig för jag är aldrig där men till de som deltar i olika hundkurser och träningar tex. De fikar ju ofta och då är det kanske trevligare att sitta i en soffa än på en hård stol?

Igår hittade jag en lämplig möbel och idag hämtade jag den och det blev ett sådant där ”Birgitta utforskar dolda delar av Skåne”-äventyr.

Jag körde dessutom fel och in på en smal grusväg så det var med lite bultande hjärta innan jag hittade en större yta att vända transporten på…

Nu är soffan på plats i alla fall och jag hoppas att den kommer att nyttjas.

I annat fall har jag inte ruinerat mig precis då den bara kostade 300 kronor 🙂 .

Min älskling Frank har vilodag idag så då fanns det tid till detta lilla projekt.

Analysen angående stora blodmasken har kommit och tack och lov hade ingen av hästarna denna hemska parasit. Skönt för mina hagar också för jag vet ärligt talat inte hur jag hade gjort annars eftersom båda hästarna har gått i 2 av dom och den lille i alla tre.

Egentligen borde både jag och många med mig ha en bättre plan när nya hästar kommer till stallet så att man inte, som är ganska vanligt, bara slänger ut djuret i en ledig hage.

Och hur många stallägare kollar nya hästars mask-status? Inga jag varit med om i alla fall.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marie Nordström

    Hos oss är det ett krav att hästen är avmaskad innan den kommer o hagarna ska mockas minst 3 ggr/ vecka

    Svara
    • Birgitta

      Avmaskningen låter bra i teorin men hur kollas det i verkligheten?

      Kan nu, många år senare erkänna att jag ljög för en stallägare som krävde att alla hästar skulle avmaskas.

      Jag hade precis mask-kollat min häst som hade ”nollat” men denna person var rabiat och trodde inte på mask-prov. Det hjälpte inte vad jag sa….

      Hon gav alla avmaskningsmedel och två av oss sa att vi hade gett våra hästar….NOT…

      Obs, där hade alla ”egen” hage. Jag mockade min hage noga, stallägarens ena hage var så full av skit att det var rent äckligt att se…..

      Svara
    • Minstral

      Jag maskar innan jag skickar iväg någon häst. När jag sålde Effi gjorde jag för good will. När häst ska stå hos Camilla kräver hon avmaskning innan och eftersom jag är ärlig så gör jag det.

      Svara
      • Birgitta

        Det förstår jag. Och Camilla är en seriös kvinna som du har ett mångårigt samarbete med. Dessutom har hon ”tusen” olika hästar i sina hagar över tid- lätt att få in smitta.

        Svara
  2. Eva

    Är man så dum att man inte tror på mask-prov och ni ändå hade egna hagar var det inte en så farlig lögn.
    Men minns att jag tänkte på detta när Frenchie kommit och Du gjort mask-prov att jag undrade varför Du som är så noggrann inte kollade honom direkt som kom utifrån och begränsade honom till en hage. De andra två var väl mindre risk.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag borde kollat honom redan i Danmark faktiskt. Jag hade möjlighet men tänkte inte på det.
      Får skylla på att jag aldrig haft en häst med mask och att jag vid den tiden hade en miljard saker att tänka på eftersom Vicke var till salu.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>