Söndag- lastning

Efter att ha avverkat ett fint pass på utebanan med Frenchie hastade jag iväg till ett ”intressant” projekt; jag var anlitad som ”lastningsexpert” minsann!

Jag känner alltid ett stort ansvar att försöka hjälpa en många gånger halvt desperat hästägare; att just kunna lasta sin häst är så viktigt och inte ”bara” om man vill träna och tävla.

Lång historia kort lastades dagens häst utmärkt flera gånger och ägaren var mycket nöjd.

Det viktiga nu är att fortsätta träningen med de redskap jag försett henne med för går det för långt tid mellan lastningarna är mycket av jobbet ogjort.

Jag kände mig glad när jag körde hem och som en bonus träffade jag en vän som jag inte sett IRL på en evighet (det var inte hennes häst vi lastade).

På eftermiddagen körde Henrik och jag iväg för att handla och äta och vädret var så där härligt att det kändes som att vara utomlands!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Vilken mysig dag !
    Skulle vilja veta vad Frenchie tycker om sitt nya boende????
    Känns ju som han stortrivs??!!!

    Svara
    • Birgitta

      Jag är måhända partisk men det känns som att Frenchie trivs utmärkt.

      Han har tex en mycket större hage här och den innehåller dessutom gräs som han går och betar av hela tiden och det tror jag personligen är en av de viktigaste sakerna för en häst, dvs i valet mellan tex grushage och flock/ sällskap och ensam i gräshage tror jag alla hästar hade valt det sistnämnda.

      Och hagtiden är längre här; från ca 7-18 medan han i gamla stallet gick ute 8-15.

      I övrigt har han en stor box, får fri tillgång på stråfoder i den, rids utan att bli övertrött eller med krav på något han inte behärskar men med mycket beröm så han känns nöjd med livet ja.

      Svara
  2. Eva

    Han ser ut att må bra. En fantastisk miljö men också att Du successivt byggt upp hans självförtroende kring lastning och uteritter.
    Förmodligen litar han på Dig nu.
    Lång och framförallt BRA hagvistelse är nog väsentligt både för trivseln och hållbarheten hos hästen.
    Minns med fasa de tråkiga hagarna på ridskolan och de korta hagtiderna. Jag hade ändå tur som fick hjälp av personalen med in/ut släpp när jag jobbade. Alla hade inte möjlighet att få ut sina hästar alls och på den tiden 90-talet ansåg vissa dessutom att ’riktiga tävlingshästar’ inte alls skulle gå i hage pga skaderisken. Såvitt jag vet var det inga internationella stjärnor i det stallet och idag verkar även de få gå i hage.
    Läste ett inslag om Brösarpsprojektet under ledning av Ingvar Fredriksson, där väldigt fina potentiella tävlingshästar får kuta runt i hagarna där för att bli hållbara !!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>