Måndag- ett gräsligt jobb


Idag har Frenchie och jag varit och tränat för Nina och det gick stundtals riktigt, riktigt bra.

Bytena från vänster till höger sitter ännu inte och det tar jag på mig helt, det var även Vickes ”svåra håll” men han bytte ju i sömnen vilket Frenchie med all rätt inte gör 🙂 . Men gör man rätt så blir det rätt så det är bara att dra sig själv i örat.

Att lasta och lasta ur går däremot perfekt numera och jag kommer nog att börja köra Frenchie brett snart (med mellanväggen åt sidan) som jag gjort med alla andra hästar.

Jag inbillar mig att det känns bättre att inte stå inklämd men vad vet jag?

Att Frenchie står så nu beror dels på att det är så han är van att lastas och dels på att jag då kan låsa fast dörrarna bakom honom. Tidigare ville han ju kasta sig bakåt och då hade eventuellt inte tvärslån över dörrarna stått emot trycket och det är bara den som går att använda om mellanväggen är skjuten åt sidan.

Hemma har jag färdigställt årets första riktiga gräsklippning av alla ytor och jag skakade på huvudet åt mig själv när jag mindes hur jag, när vi flyttade till Ryhus, trodde att vi skulle klara oss med en rejäl hand-driven gräsklippare!

Eller…det hade vi gjort om vi vill ägna ca 3 timmar per gång åt denna syssla men det vill vi INTE.

Och ju mer ytor vi har rensat upp desto mer finns det att klippa så åkgräsklipparen är guld värd även om inköpspriset motsvarade en ok märkessadel så det sved ju ha ha ha.

Jag ångrar nu att jag inte tog fler foton på utemiljön när vi flyttade in- det hade varit roligt att jämföra.

Bilden föreställer tex en gräsyta mellan stallet och lösdriften och gräset var tidigare översållat med skräppor (helt borta nu) medan slänten mest bestod av meterhöga brännässlor.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>