Mera onsdag- på det igen!

I eftermiddags var det dags för den andra ronden med hästen jag hjälpte till att lasta i söndags.

Inte jätteförvånande gick gossen rakt in i transporten utan vare sig linor eller andra hjälpmedel så jag får nog anse att mitt uppdrag är fullföljt enligt beställning 🙂 .

Hästägaren är otroligt vettig varför jag tror att hon kommer att kunna lasta hästen utan just min hjälp framöver, det viktiga nu är att ”hålla igång” lastningen och inte låta det gå många dagar till nästa träning.

Skulle det bli problem framöver kommer jag att hjälpa till men jag tror inte att det kommer att behövas.

Och det är så jag tycker att man ska försöka lösa lastningsproblem; hellre ta hjälp av någon kunnig x gånger och förhoppningsvis få ett snabbt och bra resultat med redskap så att man själv kan ta vid därefter än att hålla på och krångla i ensamhet eller med olika mer eller mindre okunniga personer som alla har sina olika teorier och idéer om hur man lastar.

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Gillar framförallt det sista – ta hjälp av olika mer eller mindre okunniga personer med olika idéer. Jag tog ju ibland hjälp av ’rytteriet’ inte just med lastning för det har jag aldrig haft problem med – men med annat som Du vet. Detta då jag ansåg en stor stark manlig polisryttare borde besitta enorma kunskaper men där ofta problem med just min häst försöktes lösas med tvång och hårda tag. Kvinnor tvingas nog använda mer hjärna och teknik pga bristande fysik.

  Svara
  • Birgitta

   Vad gäller ”olika idéer vid lastning” har jag själv varit med om många olika förslag på hur man ska få in en häst i transporten där vissa enligt mitt förmenande är direkt farliga för både häst och omgivning. Som tex att sätta en säck över hästens huvud så att den inte ser något 🙁 ! Kommer en sådan häst lös kan katastrofen vara ett faktum.

   Att öht slå in hästar i transporten skulle jag å det bestämdaste avråda ifrån av många anledningar som vi inte ens behöver gå in på…

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>