Onsdag- tredje gången

Idag var det tredje gången jag red ut med Frenchie och Molly tillsammans och det gick nästan lika bra som de två föregående. Frenchie stannade upp och tittade till vid något tillfälle men jag kunde lätt övertala honom att gå vidare och det får vara good enough i dagsläget. Och att han någonsin ska bli ”som Vicke” vad gäller uteritter finner jag inte särskilt sannolikt och var inte heller det jag sökte primärt när jag letade häst.

Däremot är det givetvis högst önskvärt att man kan rida ut utan att det är med livet som insats så jag hoppas att det fortsätter så här.

Inte tredje utan snarare hundratredje gången….eller i vart fall 7-8:e gången kalkade jag mitt stall utvändigt idag.

Den som uppfann kalkfärgen borde dränkas i densamma men det hade väl tagit hundra försök att lyckas med DET också….

Kalkfärg ÄR tacksamt i vissa avseenden men att måla med den är såååå drygt eftersom den kräver en massa strykningar.

Jag gjorde ju ett rejält jobb med detta i höstas men ville ändå bättra på lite nu, framför allt runt grunden så det ska jag ägna några timmar och strykningar åt framöver.

Igår kväll kom det otroligt nog regn efter att det knappt har regnat en droppe på över 2 månader och min utebana svalde allt tacksamt.

Den har varit ökentorr länge och det är nog bara tack vare att jag alltid rider ensam som den faktiskt inte dammar alls.

Jag vill varken kosta på den saltning eller någon form av bevattningssystem just på grund av ovanstående men den är helt klart ännu bättre att rida på med lite regnvatten inblandat.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>