Torsdag- välkommet regn, en ponny utan mat och intressanta diskussioner

Det kom en hel del regn igår kväll också och som synes svalde min utebana allt med hull och hår.

Även gräset bälgade nog tacksamt i sig vätskan från ovan- det var välbehövligt minst sagt.

På tal om gräs är detta en verkligen positiv ”sidoeffekt” med att ha detta i sina stora hagar som jag; man sparar otroligt mycket stråfoder över tid.

Det var faktiskt något jag missade när vi flyttade hit men knappast något jag sörjer, tvärtom så klart.

Jag märker tex tydligt hur hästarnas vilja att äta stråfoder inne avtar mer och mer på våren och den lille har jag faktiskt inte fodrat med hösilage ute alls sedan förra våren. 

Han åt redan innan dess mycket små mängder ute även på vintern, kanske 3 kilo eller nåt men i vintras provade jag att inte ge honom något alls och han verkade varken brydd eller gick ner i vikt utan klarade sig uppenbarligen på gräset.

Nu ska det sägas att jag inte hade några dagar alls med ”heltäckande snö” i hagarna, då hade jag så klart gett honom mat ❤️.

Och oroa er icke; Frenchie har fri tillgång på hösilage i boxen och lämnar massor och den lille är som sagt tillräckligt rund utan tvekan. Den sistnämnde står dessutom på en blandning av halm och av Frenchie ratat silage så det finns nödproviant i massor om det börjar kurra i magen, det kan jag lova 🙂 .

Frenchie och jag har tränat vidare på byten och skolor i synnerhet idag och vi har även haft en diskussion om huruvida mina pinnharvar lutade mot staketet och pallen på den ena kortsidan kommer att anfalla oss eller ej.

Den frågan dryftar vi förvisso varje gång vi är på utebanan (jag hävdar ”absolut inte” och Frenchie säger ”utan tvekan ja…så lika bra att inte gå i närheten”) men idag blåste det ganska rejält och då blev våra olika åsikter liksom ännu tydligare * grrrrr…..*.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>