Lördag- utökad hage och en massa god mat

Just denna bilen gör kanske inte de underbara rapsfälten som stora delar av Skåne omges av just nu rättvisa men själv tycker jag att det är bedövande vackert med det gula; så intensiv färg att man nästan får ont i ögonen om man tittar för länge….

Vilodag för Frenchie, lite jobb för hans ägare med målning av stallgrunden och allmän ogräsrensning.

På tal om Frenchie studerade jag honom nöjt i eftermiddags; han verkar vara lika självständig som Lillis och det var i princip enbart för att den sistnämnde hade denna egenskap som jag köpte honom (att han kunde lämnas ensam när jag åkte iväg med Vicke). Att jag sedan fick världens bästa ponny av så många andra skäl är en annan historia….

Men tillbaka till Frenchie så har jag sedan en tid tillbaka öppnat upp mellan mina 2 ursprungliga hagar så att han nu kan gå på hela ytan som är ca 3 hektar. 

Lillis å sin sida går i den tredje hagen som vi byggde förra våren och den är väl på knappt 1 hektar och mer än tillräcklig för honom.

Jag hoppas genom denna lösning att Frenchie ska hinna beta ner en större yta så att en av hagarna liksom inte bara ”står”. 

Och det är nu när han kan röra sig ännu längre bort från sin ”sällskapsponny” som jag noterar att han gärna gör just detta och inte verkar ett dugg brydd över att det kan skilja upp emot 100 meter mellan dom.

Idag unnade vi oss lunchbuffé på ”Anitas på Börringekloster”, 3 gånger så dyrt som där vi äter lunch flera vardagar i veckan (Järnvägskrogen i Staffanstorp) men här serveras inte någon vanlig ”dagens” utan tvärtom många spännande och varierade rätter som verkligen gör den vegetariska kosten rättvisa tycker jag (men det finns även kött och fisk).

En av dagens efterrätter, citronfromagen, skulle jag kunna ta 10 portioner av men min mage protesterade innan jag hann så långt…då hade jag även ätit lite rabarberpaj he he.

Tyvärr bor vi ca 30 minuter från detta utsökta matställe, hade vi bott grannar gissar jag att vi hade ätit där mer eller mindre varje dag.

En kommentar

  1. Eva

    Jag förstår verkligen vad Du menar med bilden av Skånska rapsfält på våren.
    Jag flyttade från Stockholm till Skåne strax innan jag gifte mig. Var då 26 år. Minns första utflykten i landskapet. Körde mot Ystad från Malmö (E65) och när vi passerat Sturup kom kullarna och rapsfälten. Då började jag älska Skåne!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>