Måndag- en pottklippning och den bästa känslan

Dagens fundering:

Är det ett ålderstecken att man tycker att blommande träd är så vackra att man måste fotografera dom 🙂 🙂 🙂 ?

Något annat vackert är min lilla dvs stora ponny.

Jag insåg igår kväll att hans vildhästutseende hade gått över styr så jag tog resolut fram en sax och låste in oss i hans box 🙂 !

En stund senare var manen halverad, pannluggen pottklippt och några kilo gråa hår bortskrubbade från hans lilla fejs. Skitsöt blev han och han höll sig hyfsat lugn utan allt för många försök att gå runt i boxen.

Min andra lilla häst och jag var hos Nina i morse; jättebra träning (kanske den bästa hittills?) och i detta nu har jag exakt den känslan jag sökte när jag letade häst.

Som vi alla vet går det upp och ner med hästlivet och ridningen så stunder som dessa är GULD.

18 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Ha ha…har medvetet inte fotat honom eftersom jag minns vilket ramaskri det blev när jag pottklippte Archie en gång. Han blev kallad DALMAS 🙂 🙂 🙂 !

      Svara
      • Marie Ultege

        Birgitta Jacobson Äsch då! Skit i vad folk tycker! Den lille måste vara söt i vilken frisyr som helst.

        Svara
        • Birgitta

          Ja,dels tycker JAG är att han skitsöt, dels skiter jag i vad folk tycker och dels finns det inte så många här som kan se honom oavsett (om jag inte fotar honom). Och det ska jag säkert göra vid tillfälle.

          Svara
    • Birgitta

      Lektion två: klipp aldrig andras hästar utan lov!

      Minns en ung tjej på ridskolan som var skötare till en privathäst ovh kapade av halva svansen typ. Ägaren var INTE glad….alls….(och jag förstod henne!).

      Svara
      • Ida Pippilotta Lidslot

        Oj, hade nog aldrig mer pratat med den människan. En hästsvans är typ det heligaste som finns!

        Svara
  1. Eva

    Även jag vill se den lille sötnosen !
    På tal om vad som ska klippas och inte- kommer Du ihåg när man klippte uppe vid sidorna på svansroten ?? Fruktansvärt fult.
    Kul att träningen gick bra ! Har du äntligen fått Din absoluta drömhäst ?? Känns lite så ?!

    Svara
    • Birgitta

      Usch ja, den hemska klippningen var det länge sedan jag såg tack och lov. Man var dessutom tvungen att hålla efter klippningen typ en gång i veckan för att inte håren skulle börja spreta.

      Om Frenchie är min drömhäst ska jag svara på när jag har börjat tävla. Hemma är han den bästa hästen jag ägt ja, i alla fall just nu. Jag hoppas verkligen att jag kan bibehålla den fina känslan han ger både hemma och på tävling under många år framöver. Sådant kan tyvärr ändra sig över tid och/ eller med ökade krav, delvis pga ryttaren (ens oförmåga/ oskicklighet).

      Svara
      • Eva

        Så roligt att höra ! Har liksom känt på mig att han är drömprinsen. Och då har Du ändå haft många fina hästar genom åren.

        Svara
      • LenaB

        Haha, nu får du nog rysningar men jag klipper vid svansroten…tycker det ser prydligt ut. Den ena hästen kliar dessutom alltid svansen i box/trsp så han är alltid korthårig där ändå och då ser det iaf lite finare ut om jag jämnar till. Har sett att jag inte är ensam om det för ofta på större tävlingar och mästerskap har jag sett trimmade svansrotar (japp, i modern tid;-) och har sett flera videor av proffsiga hästskötare som gör det, tex denna:
        https://www.hippson.se/hippson-tv/frisering-med-proffshastskotaren-josefine-ander-vi.htm

        Svara
        • Birgitta

          Jag kan inte minnas när jag senast såg en klippt svans men i ärlighetens namn tittar jag liksom aldrig efter just detta så jag har måhända missat hur många friserade bakdelar som helst 🙂 !

          Frank hade inte klippt svans i alla fall, inte ponnyn eller Vicke heller vad jag kan minnas….

          Svara
  2. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Har ett fasansfullt minne när min skönhet (ja hon ÄR bildskön☺️) blev sydd i nacken efter att hon på ngt vis slagit i huvudet i boxen (vet fortf hur hon lyckades) men i allafall beztämde sig vet. för att kapa HALVA luggen
    Hon såg inte klok ut… JAG kunde hålla mig för skratt kan jag säga.

    Svara
    • Birgitta

      Vildponny har han fått vara en längre period, nu är det dags att se lite proper ut så att han hår passar bättre med den tävlingshårrem som är i annalkande.

      Betänk att jag, med min mani på klippning av allt som heter hår och päls har låtit honom ha sina 25 kilo tunga och i marken släpande hovskägg hur länge som helst. Beundrar mig själv ha ha ha!

      Svara
      • Helena Tang

        Ja du brukar vara snabb med klippmaskinen! Hovskäggen och pälsen håller jag med om men det är ju härligt med lång man och pannlugg på ponny.

        Svara
        • Birgitta

          Jag tycker att den lille klär i både långt och kort hår, därav att han fick ha den långa manen länge. Men nu tyckte jag att det var dags att piffa upp honom. Och nu syns hans ansikte bättre vilket är bra när jag ska kolla hans ögonhålor.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>