Prisjämförelser på några vanliga hästprodukter


Som jag skrev i ett inlägg i måndags lönar det sig absolut att jämföra priser på hästfoder mellan tex Granngården och Börjes och när vi nu var på Gekås igår passade jag på att göra ännu en liten jämförelse som jag faktiskt tyckte var rejält ögonbrynshöjande för här handlar det verkligen inte om några enstaka kronor.

Nedan kan ni själva se det ordinarie priset på några utvalda varor som jag använt i flera år:


E-vitamin, 1 liter, Emin

Granngården 219:-

Börjes 199:-

Gekås 129:-

Ultra Shield

Hööks 449:-

Granngården: 399:-

Börjes 339:-

Gekås: 329:-

Foxfire

Hööks 229:-

Granngården 165:-

Börjes 159:-

Gekås 129:-

Hade jag arbetat professionellt med hästar och haft ett eget större stall hade jag utan tvekan avsatt en dag för att handla en rejäl årsförbrukning eller dylikt av alla möjliga produkter på Gekås, i alla fall om jag bodde max 3-4 timmars körning bort.

16 kommentarer Skriv kommentar

  1. Marlene Engström

    Har du lagt på milkostnad på det också..? Jmf med närmast ” butik” av vardera? Sen tror jag det handlar om vilka volymer som köps in ..

    Personalkostnader etc etc. Hade varit intressant att se hela bilden!

    Svara
    • Birgitta

      Fast för mig som konsument är ofta bara slutpriset intressant, jag skiter i hur personalkostnaderna ser ut tex. Och så klart spelar volymen roll men även det är ointressant för konsumenten.

      Och vad gäller milkostnaden har jag så klart inte räknat in den.

      Någon har en mil till Gekås och 5 mil till Granngården och tvärtom.

      Men om du menar för min personliga del så räknar vi 40 mils körning, bilen drar 0,7 liter milen. Denna kostnad delar vi på, blir ca 300:-/ person.

      Dessa 300:- sparade jag in bara på de tre sakerna jag tar upp i inlägget mot om jag skulle ha köpt en av dom vardera på Granngården dit jag har 5 km.

      MEN; handlar man, som i mitt fall för över 4000:- (resten var Henriks och vi har ju skild ekonomi) så kan jag garantera dig att resan går på plus. Åker man dit för att köpa en liter e-vitamin enkom blir det lika givet förlust.

      Svara
  2. Eva

    OJ OJ vilken skillnad!! Nästan så att även jag hade kunnat åka till gekås och bunkrat upp om jag fortfarande hade haft häst !!

    Svara
    • Birgitta

      Vi köpte en Gardena trädgårdskratta för 189:-. Kostar 350:- på Granngården….

      Och så är det med mycket!

      Svara
      • Eva

        Även gamla människor kan omvändas tydligen??!
        Ska nog kolla upp Gekås. Även om jag inte längre har häst har jag hund, hus, trädgård och kan tänka mig att jag skulle tjäna på att köpa hygienprodukter till mig och rengöringsmedel till huset mm.
        Åker man dessutom 2 personer så blir ju resan billigare och förmodligen trevligare.

        Svara
        • Birgitta

          Åker man 2-4 vänner blir bensinen mycket billigare och man får en trevlig dag tillsammans med en paus för en god lunch tex.

          Så är min erfarenhet i alla fall.

          Svara
        • Caroline

          Jag har 11 hästar i min vård och kör två gånger om året 35 mil enkel resa till Gekås för att bunkra alla typer av förbrukningsvaror: från resårgrindar till hagar, till mineraler, apoteksgrejer och hästschampo/pälsglans. Åker ensam (behöver allt packutrymme som går, haha) och jämför när jag kommer hem vad jag hade fått ge om jag handlat på Granngården/Hööks istället. Blir så löjligt nöjd när jag sitter där med det meterlånga kvittot, haha! Inkl. Dieseln liksom. Det enda som kan störa mig är att vissa saker kan vara slut och man har ingen aning innan man åker. Jag skulle ju vilja att någon rekar 30 flaskor ultrashield åt mig innan jag sätter mig i bilen… 😉

          Svara
          • Birgitta

            Ett tips: gå med i Facebook-gruppen Gekås Ullared Hästgrejer.

            Där kan man fråga folk som är på plats/ nyligen varit där om tillgången på xx.

            Vad gäller att känna sig nöjd osv känner jag absolut igen känslan.

            Jag räknar mig definitivt inte som ”fattig” eller i behov av att leva snålt men jag vill hellre lägga pengar på tex resor och träningar än på rena förbrukningssaker.

            Så för mig är det absolut värt att ”slösa” 1-2 dagar/ år på Gekås, umgås med min man under tiden och bunkra upp allt möjligt som jag sedan inte behöver fundera på om vi behöver köpa någon annanstans osv. Väldigt skönt faktiskt och sparar nog i det långa loppet tid om jag jämför med de som springer i affärer flera gånger i veckan.

  3. Karolina Cappelli Lindholm

    Jag gör av med så otroligt lite av den typen av prylar så jag tyxker att den utgiften är försumbar.
    Som exempel Jag använder kanske 2-3st flugspayer per år….

    Svara
  4. Helena Hille Jardelid

    En säck hönsfoder skiljer tydligen över 160kr mot annan affär så är en del hönsägare som åker dit och köper på sig.

    Just foder tycker jag är tjatigt att släpa på men fortsätter skillnaden i pris att öka får man väl plocka med en extra vagn med några säckar när man är där.
    Hästarnas mineraler vet jag att det var över 100kr skillnad på också.

    Svara
  5. Moa

    En kompis var där för inte så länge sedan och hon köpte med sig 5kg loppfrön för ca 350 kr. Billigaste jag hittade i närområdet var 550kr. Enorm skillnad!

    Jag har aldrig varit där men räknade precis på hur mycket det ungefär skulle kosta mig att köra ner från Stockholm och via Vingåker. Ca 500kr tur och retur verkar det bli, eller om jag räknar på att bilen både drar mycket el och att elen är dyr så runt 900kr. Det känns som att jag definitivt kommer tjäna inom om vi köper en årskonsumtion av flugspray, mineraler och kanske ev. foder! Speciellt om vi delar kostnaden på 2-3 pers, om vi åker några stycken.

    Svara
  6. Elizabeth Torrisi

    Tja om en proffsryttare ska resa 6 timmar så blir det ingen bra affär. Om de i normalfallet tar 6-800 kr per lektion så är ju valet enkelt.

    Svara
    • Birgitta

      Jag skrev ”arbeta professionellt med hästar” vilket kan innebära mycket mer än att ge lektioner för 600-800/ timme vilket är få förunnat.

      Driver du tex ett stall där du tar emot hästar för inridning, har avelsverksamhet eller dylikt kan det absolut löna sig att köra och köpa grimmor, stängselmaterial, boots eller vad tusan som helst för ett helt år framåt. Och passa på att köpa saker till trädgård/ hem/ hygienprodukter osv.

      Svara
      • Eva

        Precis- det är det jag just insett. Att bara alla dessa tråkiga men nödvändiga sakerna till hushållet och sig själv som man normalt jämt köper dyrt på Ica blir billigare och dessutom slipper man handla så ofta.
        Och jag har ändå en tendens att bunkra upp för säkerhets skull så varför inte billigare.
        När min man levde körde han ofta till ÖB i Landskrona och handlade förbrukningsartiklar till hushållet till jättebra priser.
        Jag känner mig heller inte direkt fattig men förbrukningsartiklar är inga kul utgifter.

        Svara
  7. Eva

    Efter att ha läst alla kommentarer idag börjar jag inse att jag verkligen missat något-Gekås- visst avskyr jag fortfarande att shoppa och speciellt på stora ställen vilket ger mig migrän bara jag tänker på det.
    Men speciellt hudvårds-och rengöringsprodukter till hemmet är så vansinnigt dyrt på en vanlig Ica butik att det är rent löjligt!!
    Åker man en vanlig vardag morgon borde det vara hanterbart. Och som Birgitta säger – en trevlig lunch eller fika på vägen med något sällskap. Vovven får givetvis stanna hemma så kombiutrymmet kan utnyttjas till kassar.
    Och kanske matte kommer hem med något gott till vovven ?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>