Torsdag- hjärngympa?

Av bilden ovan förstår ni hur jag har ”motionerat” Frenchie idag…motion skrivet inom citationstecken då jag tvivlar på att en 40-minuters runda i skritt ger särskilt mycket av den varan.

Möjligen psykisk motion men jag måste medge att det snarare är min hjärna som motioneras i så fall än Frenchies så som han beter sig nu.

Han var tack och lov hur avspänd och otittig som helst precis hela tiden men jag ÄR ändå mer eller mindre…tja ….inte på HELSPÄNN kanske men jag sitter inte på långa tyglar och skrollar på mobilen om jag säger så.

Jag är (eller försöker vara) med vår historik beredd på att det plötsligt kan komma ett ”jag tänker absolut inte gå förbi xx” och med en så reaktiv häst som denna gäller det att vara ”med” om något sådant skulle inträffa.

Efter lunch ute med Henrik har jag ägnat lite tid åt trädgårdsarbete- inget jag gör med glädje men vi försöker ständigt att göra denna delen så lättskött som möjligt genom att tex inte ha rabatter och genom att röja undan så att vi kommer åt det mesta med åkgräsklipparen.

Jag har också valt att inte odla något i år utan bara ha blommor i krukor som jag lätt kommer åt att vattna så att jag kan njuta av det jag har och inte se det som börda som tar tid och måste hållas efter.

9 kommentarer Skriv kommentar

  • Birgitta

   Jag tror absolut att både ”vanans makt” och att vi alla känner varandra bättre har gjort skillnad. Hur mycket just Molly påverkar låter jag vara osagt men troligen lite i alla fall?

   Svara
 1. Eva

  Egentligen borde jag inte tro att en hund som tryggt travar på framför har någon betydelse men eftersom det var just det som tillslut fick min omöjliga häst att våga lämna området och dessutom gå över spången efter Herman så håller jag det inte längre för helt omöjligt.

  Svara
 2. Linda

  Underskatta inte skritt,bygger upp mkt mer än man tror. Har själv erfarenhet av det. Kolla även Lina Dolk o Biggles …

  Svara
  • Birgitta

   Fast jag tror att man ska skritta i vart fall 1,5 timme eller mer om det ska ge ”effekt” på en i övrigt vältränad häst?

   Svara
 3. Minstral

  Hur mycket motion det ger är ju relativt. En skrittrunda med Diva är vad de flesta brukar jogga. Skrittade en runda idag och hon har så stor skritt att både hon och jag blir svettiga. Har aldrig suttit på en häst med så stor skritt, man blir helt slut. Travade och galopperade lite emellanåt för att få vila.

  Svara
  • Birgitta

   Skönt ATT du kan rida ut i alla fall.

   Jag håller mig än så länge och av förklarliga skäl till min invanda kort-runda.

   Svara
   • Minstral

    Som du vet är jag jätteskraj och rider en invand runda hemma. Tror du är mycket tuffare än jag.

    Svara
    • Birgitta

     Ja, allting är relativt 🙂 !

     Du travar och galopperar ute i alla fall 🙂 !

     Jag skulle i dagsläget inte galoppera (frivilligt ha ha ) i skogen med en pistol mot mitt huvud och helst inte trava heller.

     Men det finns ingen anledning heller; det räcker gott med skritt så jag inte kör slut på hästen utan varierar passens intensitet. Travar och galopperar gör Frenchie så det räcker på banan.

     Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>