Lördag- rabarber

Välbehövligt regn i morse och jag passade på att testa ett ofodrat regntäcke jag spontanköpte till Frenchie när jag köpte en del andra begagnade saker från en privatperson.

Tjejen ville bara ha en hundring för täcket så jag köpte det på vinst och förlust trots att ett tidigare Fairfield-täcke jag köpte till Vicke hade så usel passform att jag sålde det vidare direkt. Och sitter något dåligt på välmusklade Vicke är det inget bra betyg kan jag säga…

Men detta täcket var av en annan modell, passade Frank och klarade de 2,5-timmarna han hade på sig det galant.

Huruvida täcket håller för mer regn än så låter jag vara osagt men det kan i alla fall utgöra ett bra ”skyddstäcke” över något annat täcke framöver. Och det är såååå tunt, väger inget och får därmed plats i tvättmaskinen 🙂 .

Förmiddagens ridpass på utebanan gick bra och underlaget var jättefint när det hade vattnats av regnet.

På bilden ser ni årets första rabarber-skörd.

Jag varken odlar eller äter rabarber men plantan fanns här när vi flyttade hit och sköter sig själv så att säga.

7 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Har heller aldrig gillat rabarber även om vi alltid haft massor i trädgården som sköter sig själv.
  MEN- åt en smulpaj med jordgubbar och rabarber för några år sedan som var enormt god tilllsamanns med vaniljglass.
  Pröva det !!

  Svara
  • Minstral

   Vi har massor av rabarber och bakar väl en och annan paj. Men det brukar vara mycket uppskattat att ta med rabarber till arbetskamraterna.

   Svara
 2. Anna

  Åh rabarberpaj som är det godaste som finns tycker jag… Skall äntligen snart ha en egen trädgård där jag kan odla massor av rabarber!

  Svara
   • Anna

    Min kille och jag håller på att köpa hus (är en utdragen process här i Frankrike) så jag kommer bo en del av veckan i Bretagne (halleluja för arbete på distans) och några dagar i Paris. Ser så mycket fram emot att ha en stor trädgård, och att bo någonstans där det är lite enklare att kunna ta upp ridningen igen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>