Torsdag- nyttig träning ur många aspekter

Min plan med Frenchie den närmaste tiden är att försöka rida i så många nya ridhus/ridbane-miljöer som möjligt inför framtida tävlande.

Hästen är a) något till mycket tittig ibland och b) knappt tävlad så det är all idé att underlätta för oss båda tänker jag.

Med detta i åtanke tränade jag idag för Nina på Flyingehus, ett ridhus där jag varit några gånger även med Vicke och som ligger kanske 2 kilometer från ridhuset (Granelundshallen) där jag vanligtvis tränar.

Här fick jag träna flera saker; nytt ridhus, att rida på annat underlag (fiber), med andra ekipage och t.o.m. med lite bokstäver och ett ”domarbord” bakom vilket Nina satt.

Jag fick tyvärr även träna på att vara snabbtänkt och lösningsfokuserad och min vana att alltid vara ute i god tid kom väl till pass.

I ett försök att ”säkra upp” sadling på ny plats osv hade jag satt ett grimskaft i tränset och när Frenchie råkade trampa på detta drog han inte bara itu karbinhaken utan även det ena sidostycket!

Dumt nog hade jag inget extra träns med mig (hur många har det…men det borde man banne mig ha….) så jag knöt ihop bettet med resten av huvudlaget med en nylon-sporrem och hade absolut provat att rida så om jag inte hade erbjudits att låna ett sidostycke i stallet som hör till ridhuset.

Sägas ska att Frenchie skötte sig perfekt hela tiden, glodde inte alls varken när jag red eller när jag skulle lasta honom efteråt vilket var lite imponerande eftersom någon hade hunnit hänga ut 4 fladdrande vita lakan nära transporten under tiden jag red!

Summa summarum en bra träning ur många aspekter!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>