Fredag- ensamma?

Alltså kolla in dessa bilder som jag tog i förrgår!

Jag vill numera verkligen hävda att huruvida mina hästar går ENSAMMA i hagen är en definitionsfråga!

Skämt å sido men jag är tacksam att ingen av dom verkar bry sig- inte så kul om de hade gått runt och varit livrädda i sina egna hagar.

Men helt klart är det läge att nu börja fästingbekämpa så gott det går (dovhjortar är stora spridare av denna ohyra)…..

Jag har frågat runt och fått ”tusen” olika svar på vad som hjälper bäst mot fästingar och sammanfattningsvis hävdar de flesta att det är Zitch (det som förr hette Switch Pour on men som inte säljs i Sverige längre) och Ultra Shield.

Någon förslog ÄTTIKA men det tänker jag inte prova….

Sedan är mycket i livet styrt av orättvisa och slump för Vicke, stark som en björn fysiskt och psykiskt fick ju anaplasmos förra sommaren trots att han var indränkt i Ultra Shield och jag aldrig någonsin såg en enda fästing på honom på 8 år medan en vän berättade att en av hennes hästar har haft ”en miljon” fästingar genom åren och aldrig blivit sjuk av dom.

Jag kommer att köra en kombination av Zitch och Ultra Shield i år och helt enkelt bara hoppas på det bästa….

Molly brukar för övrigt få kanske 2-3 fästingar/ år och har aldrig behandlats med något medel alls.

Annars har Frenchie vilodag idag och jag har gått en heldagsutbildning digitalt.

Jag känner mig som ”kusinen från landet” som är så fascinerat nöjd med hur bra detta fungerar men det underlättar verkligen enormt för mig för att inte tala om hur mycket tid och pengar jag sparar!

Numera tycks otroligt många jobba hemifrån vilket tyvärr är omöjligt för mig men jag minns med vilken enorm skepsis mina tankar kring detta (hemarbete) möttes av dåvarande arbetsgivare för +20 år sedan. Jag var helt enkelt före min tid 🙂 🙂 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    I våra stora gräshagar hade vi stråk av både rådjur och vildsvin.. När svinen hade gått igenom hagarna var det Inte roligt att ta in hästarna!

    Svara
    • Birgitta

      Ja vildsvin spelar i en hel annan liga.

      Dovhjortar förstör inget alls, betar knappt och rör inte kvarlämnat ensilage vad jag kan se men vildsvin kan totaldemolera en hage/ stor yta på en natt.

      Har sett hur det kan se ut hos andra; som om någon kört med en jordfräs över gräset.

      Den dagen det eventuellt drabbar mig kommer jag att bli förtvivlad….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>