Ett semestertips, inte bara om man är lat

Nu när sommarsemestrarna har börjat eller närmar sig för många vill jag ge er ett tips som jag själv har provat och tyckte var jättebra; hop on hop off-bussar!

Dessa bussar finns i många stor/huvudstäder runt om i världen och Henrik och jag provade konceptet i Rom för knappt 3 år sedan.

Jag har hört många berätta om hur de vandrat, vandrat och vandrat i Rom; fått ont i fötterna och varit helt slut efter en kort-semester där man velat se så mycket som möjligt.

Själva tog vi oss fram genom staden via dessa bussar och det sparade både tid och ben samtidigt som vi hade jättebra utsikt över staden och hann se allt vi ville på 3 dagar.

Kostnaden var helt ok och man kan välja hur många dagar man vill köpa biljett för och under den/ de dagarna åka obegränsat.

Bussarna körde i skytteltrafik så man behövde inte stå och vänta mer än kanske 10 minuter och det fanns ganska många hållplatser som man kunde hoppa av vid.

Vill man vara förberedd innan resan så kan man kolla upp utbudet på nätet redan hemma i Sverige, jämföra priset osv för ibland är det flera bolag som kör likartade bussar.

Som sagt ett enkelt sätt att ta sig runt och även lära sig en del om staden man besöker då det brukar finnas hörlurar med inspelad information om de olika sevärdheterna man passerar.

Nedan några bilder från vår resa!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Instämmer helt! Kanske alldeles särskilt om man reser med äldre/yngre som inte orkar gå mycket, då är bussarna guld.

    Förr tyckte jag alltid det var ”åh vilka löjliga turister” men nu har jag flera gånger provat och det är verkligen bra.

    Hade besök i helgen av en väninna och hennes tio år gamla dotter. Vi köpte biljetter för två hela dagar med bussen och då ingick även en timmes flodkryssning med guide (också superbra), tror jag betalade ungefär 120 euro för oss alla tre.

    Tyvärr går inte bussarna lika långt längre i Paris som de gjorde förr, jag vet inte om det är begränsat för trafikens skull… Lite synd! Det är annars verkligen hur bra som helst tycker jag.

    Svara
    • Birgitta

      Bra input om äldre och barn.

      Och man kan ju trots bussen gå så mycket man känner för.

      Men att komma hem med skoskav, blåsor och allmänt ”helt slut” ser jag ingen mening med.

      Inte heller att kanske trängas på gator i avgaser och utsätta sig för trafik i en stad man inte känner till när man kan luta sig tillbaka i ett buss-säte, lyssna, titta och fota/filma i lugn och ro.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>