Måndag- utan stopp

Ser att man börjat skörda hösilage lite varstans i Skåne och det bådar förhoppningsvis gott efter en vädermässigt tveksam vår.

Jag gick igenom min ponnys hage för någon dag sedan och kunde liksom förra året konstatera att man lurar sig en hel del av ”det gröna”- det ser ut att vara med gräs än det faktiskt är.

Mycket är ogräs som ratas och det är absolut inte så att varken han eller Frenchie liksom har nävar av gräs i munnen varje gång de tar en tugga.

För Baltazars del är detta bara bra; ju mindre gräs han har att äta desto gladare är jag eftersom jag är så rädd att han ska få fång igen och vad gäller Frenchie så är hans hage dels kanske 3,5 gånger så stor som ponnyns och dels växer det lite bättre där även om jag inte heller skulle påstå att där är ”mycket gräs”.

När jag tog ut hund och häst i skogen idag kunde jag konstatera att det var avsevärt kyligare än igår.

Då satt jag på en uteservering och var varm i en tunn bomullsskjorta, idag hade jag samma skjorta, en långärmad tröja och en lättviktsjacka på mig.

Glädjande nog avlöpte hela turen utan ett enda stopp och detta trots att jag red en till hälften ny runda.

Jag ruckade också på mitt beslut att inte rida ut på helgdagar för att inte riskera att möta mountainbikeåkare framför allt (ibland är det väldigt många i skogen och de kör både fort och kan dyka upp otroligt hastigt).

Med med ögon i nacken och utan att faktiskt möta en enda själ utan bara se tre cyklister på håll gick det bra.

Det är så roligt att se hur Molly uppskattar våra uteritter mer och mer!

Hon har alltid följt med väldigt villigt och sprungit med utan minsta tvekan men nu är det verkligen så att hon nästan ”står och hoppar” och till och mer gnyr lite (extremt ovanligt för att vara henne) precis innan jag sitter upp 🙂 ! 

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>