Hejdå prispengar

Igår tog jag upp att dressyrtävlandet minskat drastiskt och tänkbara skäl till detta och en annan sak som följt i detta spår och som trots allt förvånade mig rejölt var att prispengarna helt försvunnit på vissa tävlingar och även på medelsvår nivå.

En vän har vunnit flera medelsvåra klasser utan att få en krona och så långt trodde jag faktiskt inte att det hade gått!

Inte för att jag själv har brytt mig om eventuella prispengar alls under den största delen av mitt mångåriga tävlande men det var absolut en mycket trevlig bonus när jag någon gång kunde åka hem med en lite påfylld plånbok och inte bara utgifter.

Numera får man alltså åka hem ”tomhänt” eller med möjligen ”anmälningsavgiften åter” men som jag skrev igår men en ibland en enorm rosett gudbevars 🙂 ! Plaketter har man fått köpa i de flesta fall sedan många år tillbaka så där är ingen förändring till det bättre.

Som en parentes känner jag till en person som enligt min uppfattning är näst intill manisk i sitt tävlande och jag tänkte att det kanske var för att hen i princip alltid är högt placerad = ”chans att tjäna lite pengar” men uppenbarligen kan ju inte detta vara skälet nu när det inte finns några prispengar alls för det mesta!

Annars hade jag en stallkamrat som för tusen år sedan valde tävlingar efter prispengar eftersom hon ofta kom hem med lite sedlar (på den tiden kunde man få kontanter minsann….).

Hur gör ni när ni anmäler er till en tävling; reflekterar ni alls över vad man kan vinna/ få i prispengar?

En kommentar

  1. Petra

    Jag tycker oftast det är anmälningsavgiften åter på de tävlingar jag är med i (2*). Ibland är det hederspris istället från nåt företag som sponsrar klassen. Jag som sällan blir placerad blir glad för vad som 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>