Lördag- nostalgi

Stövlarna jag köpte igår och som jag i morgonens inlägg påstod var ”märkeslösa” visade sig tack vare en observant bloggläsare vara ett par Königs och ni ser själva vad de kostar enligt internet.

Inte för att jag är märkes-rabiat för fem öre men det gör så klart inte ont att förhoppningsvis ha köpt en kvalitetsstövel.

Som jag skrev till en vän tänkte jag när jag köpte dom ”jag kan om inte annat ha dom vid uteritter, de är billigare än ett par nya short chaps av bättre märke” men så klart är de främst köpta för mina dressyrpass.

Efter att Henrik och jag hade ätit lunch på Linnea och Basilika i Staffanstorp gick vi tillbaka till Returhuset (där jag köpte stövlarna och som ligger granne med restaurangen) för en ny titt.

Dessa Pikeur-ridbyxor fick jag tyvärr avstå; de hade extra långa ben och det har definitivt inte jag 🙂 .

För summan de kostade, 250:-, valde jag instället dessa byxor- delvis av nostalgiska skäl:

För ungefär tusen år sedan när min ekonomi såg helt annorlunda ut mot idag hade jag en stallkamrat, Elisabet, som hade gott om märkes-utrustning och dito kläder, samma storlek som jag i mycket och ibland sålde en del till mig billigt.

Av Elisabet köpte jag en gång ett par mörkblåa manchester-ridbyxor som dels satt som gjutna på mig och dels var otroligt sköna att ha på sig.

Jag älskade dessa ridbyxor och nu köpte jag ett par likadana (Euro Star).

På ridfronten har det inte skett något; Frank har vilodag.

Både han och Lillis blev ofrivilligt duschade i morse under ett timmeslångt, varmt regn.

Jag vet inte om det bara är min känsla men jag upplever att sommaren inte riktigt har ”kommit igång”; det har inte varit en enda dag som jag, även om jag hade velat, hade kunnat ligga och sola i några timmar eller åka och bada.

Jag minns någon sommar på högstadiet (läs: bronsåldern); då var jag på ett utomhusbad med klasskamrater flera gånger någon vecka innan avslutningen!

För mina hästars skull får det gärna fläkta bra och solen behöver absolut inte gassa; de 2 föregående somrarna på Ryhus har det vissa dagar varit så att hästarna bara hängt vid grindarna efter några timmar och sett ut som att de helst ville vara inomhus. Och deras ekonomiska ägare ser hellre att de sparar på ströet och äter gratis gräs 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Här har det varit 39 grader idag och är fortfarande över 30 nu när klockan blivit 22… Alldeles för varmt för min smak, jag till och med somnade en stund på eftermiddagen vilket aldrig händer annars.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag har läst och sett på nyheterna om värmeböljor i andra länder i Europa. Jag älskar sommar och sol men det kan blir för mycket av det goda….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>