Livet på landet, om grann(o)sämja

En del flyttar ut på landet för att slippa påträngande grannar…..andra verkar dom i stället.

Läs nedan! Hade det hänt mig hade ni fått läsa om ett mord på Ryhus:

Idag blev jag så arg att jag måste skriva av mig ! Vårt dräktiga sto har fått fång o står efter veterinärens inrådan på box! Min sambo har tat ledigt extra för o övervaka henne !Valacken ropar ibland från hagen för o kolla att hon är kvar annars är det lungt ! Min sambo var tvungen att åka iväg på ett ärende o när jag kommer hem från jobbet så står ponnyn o äter gräs i hagen ! Efter att rusat o hämtat ponnyn o ringt vetrinären så börjar vi ju undra hur hon har kunnat få upp nån dörr alls det är helt omöjligt! När vetrinären kommer så kommer grann tanten rusande ( hon avskyr hästar ) o skriker du måste anmäla dem för djur plågeri de låter ponnyn stå innne i ett stall på sommaren utan gräs när de åkte bort så gick jag in i stallet o släppte ut henne så hon inte skulle svälta 😡vetrinären Sa till henne att de gör det här på min inrådan det är inget du behöver lägga dig i och det du gjort nu däremot är farligt för ponnyn! Jag har god lust att skicka räkningen på det besöket till grannen !

Ett annat ”trevligt” exempel:

Våra grannar bor på villatomt. De har bott där sen 80-talet….. vi flyttade till vår gård 2015. Dom var osams med förra ägaren och vi har liksom ärvt deras hat. Vi försökte va trevliga men det går liksom inte…. Vi har en fårhage runt deras lilla tomt. Dom pratar inte med någon, och skickar arga sms varje sommar till oss. Tex traktorn luktar, baggarna glor på oss, måste ni slå gräs/vända hö/ köra pressen JUST IDAG…..osv. Årets första arga sms kom idag. Orsak: jag har tagit bort fåren och röjer ormbunkar med röjsåg.

Bra svar i alla fall:

Själv är jag överlycklig över att vi numera bor med närmaste grannar någon kilometer bort.

Vi hade tidigare grannar som bodde närmare och där det fanns ridhästar.

Det tog inte många månader (typ 2)  innan vi blev ovänner eftersom jag inte ville låna ut min ridbana eller ridhus så som det fanns specifika önskemål om.

Jag fick via Messenger veta att jag var en stor egoist bla bla bla….text som inte gjorde mig MER villig att vara tillmötesgående om jag säger så.

I sak tyckte jag att det var otroligt tråkigt för vi kunde ha haft enorm nytta av varandra, vi hade kunnat hjälpas åt på många olika vis osv men det finns gränser för allt. Så funkar jag.

5 kommentarer Skriv kommentar

 1. Frida

  Baggarna glor på oss?!? Höll på att sätta kaffet i halsen, av alla saker att gnälla på… Är glad att vi inte har den typen av grannar, här bor folk i generationer oftast och är vana landsortsbor. Ingen som gnäller om hästskit, flugor, kor eller att bönderna kör på åkern och dammar på ens fönster eller vad märkligt man nu kan komma på att klaga över. Skulle bli galen om ngt liknande hände som i första exemplet, det kunde gått riktigt illa.

  Svara
  • Birgitta

   Ja, jag vet inte vad jag hade tagit mig till om någon släppte ut mina hästar olovandes.

   OM man nu som granne ens har sådana tankar, av vilken anledning det än må vara, försöker man väl för f..n ta kontakt med hästens ägare först?

   Jag har mitt telefonnummer på dörren till min foderkammare, lätt synligt, just OM någon behöver få tag på mig.

   Svara
 2. Eva

  Att gå in någons stall och släppa ut en häst måste vara åtminstone ’egenmäktigt förfarande’ och brottsligt. Tur det gick bra. Nu var ’bara’ hästen dräktig och hade ’bara’ fång. Illa nog. Den kunde haft ännu värre skador i benen och kanske sprungit sönder dem.
  Jag hade blivit TOKIG och polisanmält samt låtit grannen betala veterinären.

  Svara
 3. Eva

  På tal om grannar från helvetet – har bott i mitt hus i 32 år. Villaområde i Limhamn.
  Det har alltid funnits informella regler om hur man beter sig . Bla Hantverkare m borrmaskiner etc jobbar vardagar dagtid. Inte 12-14 timmar i sträck även helger. Det får Du bara med utländska svartjobbare. I detta fall vet jag att det är fakta inte gissningar. Eftersom grannen berättat det för mig när vi fortfarande pratade med varandra !!
  Kan man dessutom skriva om lite faktura så man får ROT avdrag- Ännu bättre!!
  Dessutom har han velat låna ’vit’ faktura från mig en gång. Därför att han inte hade någon för han gjorde sin del svart och jag vitt på ett gemensamt projekt.
  Den det gäller är min ’nya’ granne på ena sidan. Alla andra i kvarteret beter sig normalt
  så alla andra kan få njuta av en tyst sommarkväll, sovmorgon helger etc.
  Efter mycket om och men –
  fick jag åtminstone bort oljudet//helgjobbet för några veckor sen genom att hota med skattemyndigheten och immigrationsmyndigheterna mm.
  Då blev det åtminstone tyst på helgerna även röda dagar.
  Hör till saken att grannen från helvetet (som VERKLIGEN avskyr hundar) redan när han bott här bara en kort tid stod Tokfull med en kompis invid staket mellan våra tomter och hetsade min då unga rottweiler så han skulle gå till attack och de kunde ringa polisen och få bort hunden.
  Därefter var det fullt krig mellan grannen och rottweilern. Tillslut kunde varken jag eller hunden vistas i trädgården .
  Idag har jag Därför ett mycket långt och väldigt väldigt !!!!högt plank mellan oss. Kostade mig en förmögenhet – flera hundra tusen kronor inklusive massa advokat timmar för bygglovet. Det var nämligen inte lätt att få ok från grannen.
  Fortfarande hatar både jag och min vovve grannen. Elliot (hund) kastar sig fortfarande mot fönstret i vardagsrummet (på framsidan) när grannens bil kör upp på uppfarten och blir fullkomligt RABIAT och okontaktbar.
  Och Jag är i ständig fejd med honom om allt möjligt.

  Svara
  • Birgitta

   Dylika fejder måste ta på krafterna?

   Samtidigt vill man ju inte fördrivas från sitt eget hem och tvingas flytta om man trivs.

   Men helt klart kan ”bara” en sådan sak som en granne göra att man INTE trivs.

   Och ibland spelar det ingen roll om man har juridiskt rätt i vissa frågor, man får kanske ändå utstå whatever för ”grannfridens” skull.

   Vid ett stall jag tidigare hade häst i hade grannen gjort egna förbudsskyltar vad gällde ridning utanför hans gård.

   Jag är rätt säker på att han inte hade bekostat asfaltering av x hundra meter väg utmed fastigheten = borde inte vara tillåtet att förbjuda normal passage med hästar som dessutom inte kan skada marken (asfalt) i skritt.

   Jag hade enorm lust att bara not give a fuck i hans skyltar och åsikter eftersom dessa medförde en stor omväg på ibland uruselt underlag om man ville rida ut men för stallägarens skull ”lydde” jag idiot-grannen.

   En annan granne hade kört ner armeringsjärn utmed sitt gräsfält för att ingen skulle rida där= fullständigt livsfarligt om hästen blev rädd och hoppade åt sidan och den och man själv inte såg dessa i mörker/ under snö….

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>