En kort film

Jag har fått många frågor kring ”ridfilm på Frenchie” och nu har jag faktiskt lyckats sammanställa en kort dito tack vare att Henrik har semester och kunde följa med till Nina.

Jag är av åsikten att många på nätet är snabba på att, även oombedda, kritisera och klaga på även sådant som den som publicerar whatever inte efterfrågar och detta, samt att jag är ohyggligt självkritisk gör att jag sällan visar tex ridfilmer och även tänker på vilka bilder jag lägger upp.

Med detta sagt kommer alla eventuella gnälliga kommentarer att raderas så strunta hellre i att kommentera utan nöj er med att kolla i 3 minuter om ni vill!

Jag är för ointresserad för att lägga för mycket tid på att klippa och klistra utan har bara valt några korta sekvenser (bad Henrik att inte filma några evighetsklipp) och orkade inte heller göra en längre film eftersom det som visas inte är Grand Prix precis 😂!

Hoppas ni som vill kan se filmen annars finns det några korta klipp på instagram (bm6610).

34 kommentarer Skriv kommentar

 1. Maria

  Jättekul att se honom gå! Vad fina ni är, och härlig energi han har. Du har nog väääldigt starka magmuskler utan att skryta om det, han pinnar på med härlig esprit, inget för den otränade att sitta på, misstänker jag?! Jättefin och det kommer alldeles säkert bli höga placeringar på tävlingar framöver!

  Svara
  • Birgitta

   Frenchie var svårare att sitta på när jag köpte honom och innan jag vande mig.

   Min man filmade oss för 2-3 veckor sedan (hemma) och jag hade en fin känsla men höll på att falla i gråt när jag såg filmsnuttarna.

   Jag LÅG bakåt i sadeln och hade 56 meter långa tyglar….det såg sååå fult ut!

   Det enda positiva med att se DET var att jag har försökt att skärpa mig och att det har hjälpt lite.

   Men ska jag vara ärlig så ville jag egentligen inte visa filmerna från igår heller men jag vet hur roligt Henrik tycker det är om jag tycker att det blev ”bra filmat” så jag hade inte hjärta att säga att allt blev skit (inte filmarens fel förvisso ha ha ha). Och han körde ut till träningen enkom för att filma (för att jag bad honom) för han är i sak helt ointresserad av dressyr.

   Svara
 2. Torbjörn Strand

  Det ser mycket trevligt ut, skall bli intressant att se vad domarna tycker.

  Svara
 3. Cia Wigström

  Åh, så kul att få se!
  Så fina ni är tillsammans och wow vilken fin häst du rider och så snyggt du rider. Du sitter väldigt stilla och fint på honom

  Svara
  • Birgitta

   Tack du alltid positiva kvinna!

   Jag sitter ofta otroligt illa tycker jag själv vilket är den i särklass största anledningen till att jag inte visar filmer/ bilder.

   Svara
   • Cia Wigström

    Birgitta Jacobson Jag är imponerad över hur stilla du sitter, F rör sig mycket ( och väldigt snyggt) och du bara sitter där. Så roligt att se er live eller i alla fall på film.

    Svara
 4. LenaB

  Ååååh, så roligt att se honom, och vad fin han är!! Ska bli så roligt att se honom ”live” så småningom.

  Svara
 5. Jessica Andersson

  Kul att du bjuder på en film. Ni är jättefina tillsammans. Lycka till framöver.

  Svara
 6. Annelie Magnuson

  Vad roligt att se din nya häst! Jättefin och med mycket utstrålning. Ser roligt ut att rida.

  Svara
 7. Lindha Svensson

  Så fin han är! Jag tycker det är stor skillnad på dina skänklar och din sits nu! Fina byten också känns som han passar dig perfekt!

  Svara
  • Birgitta

   Så här långt känns det jättebra. Jag ville ju ha en mindre och utbildad häst och det har jag köpt. Sedan får man alltid ge avkall på något (i Frenchies fall hade jag önskat att han var 6-8 år och inte 10) men jag är ohyggligt förtjust i honom.

   Svara
 8. Ann Hammarlund Holst

  Jättefint är det! Och ni passar superbra ihop! (Säger hon som förmedlade kontakten lättat och lyckligt ).

  Svara
  • Birgitta

   Hade vi fått vars en krona för varje mail vi utväxlat när vi båda letat hästar hade vi kunnat pensionera oss 🙂 !

   Svara
 9. My Persson

  Kul med film, fick titta via Insta gissar att det med din sits sitter mest i ditt huvud, eller har du fått kritik i protokollen? Jag ser en ryttare som följer med smidigt och som inte stör sin häst, ger de hjälper som behövs exakt så lite som behövs och som kan sitta ner i en trav där jag definitivt hade studsat runt så mina inre organ hamnat huller om buller

  Svara
  • Birgitta

   Det jag har fått kritik för har ibland varit att jag har haft för långa tyglar och det är väl ett av de vanligaste ”ryttarfelen” anser jag själv. Och det ser väldigt slarvigt ut.

   Svara
 10. Marika Stoppert

  Så jättekul att se er på film. Har ju förstått att han är en riktig fining & det håller jag verkligen med om Ni ser ut att passa tillsammans ❤️

  Svara
 11. Birgitta

  Vill ge ett stort kollektivt TACK till alla för era snälla ord!

  Det är verkligen ingen falsk blygsamhet som gör att jag inte vill visa filmer; hade jag uppriktigt tyckt att jag red ”snyggt” hade jag absolut lagt ut mer filmer genom åren.

  Men vi är olika; en del lägger ut sådant jag hade raderat omedelbart 🙂 , fråga min man som ibland har velat lägga upp någon bild som jag har sagt ”ABSOLUT INTE” om 🙂 .

  När han oskyldigt svarat ”men det är ju så du SER UT ” 🙂 🙂 🙂 har jag bara skakat på huvudet!

  Svara
 12. Eva

  Du verkar vara onödigt självkritisk. Det är iochförsig trevligare än folk som skryter MEN Du är mycket duktigare än Du verkar inse. Det tyckte jag redan på MCR – tiden.
  Och Frenchie är fullkomligt underbar. Vilken häst och vilka rörelser och energi !!

  Svara
  • Birgitta

   Allting är så klart relativt och beror på vad/ vem man jämför sig med.

   Jag kanske ska sluta jämföra mig med Charlotte Dujardin 🙂 🙂 🙂 ?

   Lite skämt och lite allvar; det finns absolut saker jag tycker jag är väldigt bra på. Och ibland ser jag även mycket kända ryttare med avsevärt större framgångar än jag som sitter så fult rent ut sagt och då känns det lite bättre ha ha!

   Svara
 13. Anna

  Jag förstår precis oviljan att dela med sig och bli (be)dömd men tycker att det är superroligt att se er som ekipage. Ser jättefint ut tycker jag liksom många andra redan kommenterat. Och så söt Frenchie är! Och han verkar väldigt nöjd.

  Svara
  • Birgitta

   Jo, jag har ju fått mina slängar av kritiska slevar genom åren och eftersom jag redan är en sådan kritiker av mig själv behöver jag inte få det även från ibland vilt främmande och måhända helt okunniga människor. Frågar man efter andras åsikter är det helt ok att få även svar som man helst ej velat läsa men det är något annat.

   Vad gäller Frenchie förstår jag att hans förra ägare avgudade honom och hade mycket svårt att skiljas från honom. Jag är absolut ingen ”pussa på mulen”-person (pussar ej heller hunden) men denna häst är nog den mest tillgivna jag ägt (eller som visar det iaf). Och de få gånger han gnäggat liksom från djupet av magen kan man inte annat än smälta ❤️!

   Svara
 14. Elin

  Ser jättefint ut! Så bra ni passar tillsammans. Jisses vilken fin häst och som han rör sig! Jag hade definivt studsat av.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>