Söndag- pay and ride

Jag valde verkligen rätt dag att rida min första Pay and ride med Frenchie….not!

Men jag hade anmält oss sedan länge och ville av flera olika anledningar rida just hos Lunds civila ryttareförening (där jag var och ”provred” i ett av deras ridhus för någon vecka sedan) så det var bara att bita ihop.

Och ärligt talat så var det inte ”så farligt” för att vara runt 28 grader och gassande sol och jag tyckte framför allt inte att Frenchie verkade särskilt brydd eller påverkad.

Själv hade jag hjälp av min vän Ida som kom för att heja på oss och bara att ha någon som kan bistå med lite vatten hjälpte.

Målet med dagens ritt var framför allt att pejla hur Frenchie beter sig i en tävlingssituation och skulle han alltid uppföra sig som idag kan jag inte önska något mer vad gäller detta.

Jag har misstänkt att han kan bli lite/ mycket tittig vilket ibland t.o.m. resulterar i ren istadighet men av detta märktes inget idag i alla fall.

Programmet (MSV B:1) flöt på med endast smärre missar men givetvis finns det mycket att förbättra vad gäller själva kvalitén på de olika momenten men konstigt vore det väl annars?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Ovanligt snygg häst !! Fick Du mycket kommentarer om honom? Hur blev poängen?? Eller får man inte det på Pay & Ride ?? Har Frenchie tävlat mycket innan och isåfall vilka klasser ?
    Är han mer utbildad än Vicke?? Vilka klasser tävlade Du med honom??
    Många frågor…..

    Svara
    • Birgitta

      Fick kommentarer att han rörde sig trevligt och ÄR trevlig. Idag blev procenten 69.

      Jag har inte full koll på hans tidigare tävlande men vet att han gick en medelsvår klass ungefär som den idag i början av året. Dessförinnan startade han någon klass 2019.

      Jag är rätt säker på att han endast tävlat sporadiskt.

      Jag skulle säga att han är ungefär lika högt utbildad som Vicke, på ett ungefär. Båda byter i varje även om jag i dagsläget inte kan göra det på Frenchie pga att jag inte har ridit honom tillräckligt länge. Vicke har nog en bättre piaff och Frenchie en bättre passage gissar jag men det är inget jag provat.

      Vicke tävlade jag mest i MSV B och gjorde endast en handfull starter i MSV A med ganska dåliga resultat.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>