Jag har köpt en PIVO eller ”sent ska syndaren vakna”!

Jag är inte den mest förändringsbenägna personen men ofta när jag väl kommer till skott och ändrar något (som andra redan gjort för länge sedan) så tänker jag ”varför gjorde jag inte detta tidigare”?

Senaste exemplet är PIVO– detta lilla hjälpmedel med vilket man, tillsammans med sin mobil, kan filma sina ritter (eller annat i både rörelse och stillastående).

Många ryttare har sedan över 1 år tillbaka sjungit PIVON:s lov, bland annat en god vän till mig men även andra jag känner.

Men jag, den otekniska har tänkt att ”det där kommer jag inte att reda ut” trots att en bekant tex menade att ”det är bara att trycka på en knapp”.

Nja…riktigt så enkelt var det absolut inte för mig men efter diverse funderande, installerande osv så filmar jag nu när jag rider.

Och ”så klart” ångrar jag att jag inte investerade i detta hjälpmedel tidigare!

Det är inte roligt att se sig själv skumpa omkring i sadeln kan jag säga men nu har jag i alla fall svart på vitt hur eländigt det ser ut (läs: kräver ”åtgärder”) i stället för att leva kvar i illusionen av att jag tex ”sitter helt ok”.

Jag har hittat så många förbättringsområden och faktiskt åtgärdat en del i alla fall lite så det går åt rätt håll.

Och även om det ”bara” rent estetiskt kan se….ursäkta…för djävlig ut med en kass sits tex så påverkar det ju ibland/ ofta även hästen negativt.

För er som undrar så köpte jag min PIVO via Bauhaus hemsida för ca 1400:-, jag googlade helt enkelt på vem som sålde dom billigast just då.

Om ni planerar att köpa en PIVO ska ni köpa ”silver” och ej ”röd” då silver är lämpligare att filma ”fart” (som tex ridning) med.

På bilden ser ni PIVOn fastskruvad i ett universal-stativ (kostar några hundra kronor) så ni behöver inte köpa annat än just själva PIVON (ryms i en näve).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Väldigt intressant!
    Själv behöver jag ingen PIVO men är fascinerad av så mycket nya saker det plötsligt finns och till vettiga pengar !
    Är själv oerhört förändringsobenägen (det var bättre förr) men tänk bara så mycket som hänt sedan vi föddes på 60-talet !!

    Svara
  2. Eva

    Även om jag påstår att jag ogillar ’nymodigheter’ och allt var bättre förr kan jag inte låta bli att googla nya saker hela tiden – idag PIVO. Och blir oftast glatt överraskad.
    Ja- bara detta att man snabbt googlar saker ??!! Jag var både en plugghäst och boknörd som barn och fick därför tidigt löpande Bonniers stora gröna uppslagsverk i present. Därefter motsvarande fast Bonniers världshistoria.
    När väl alla dessa serier var färdiga med tillägg, ändringar och allt var det dags att skicka dem till välgörenhet och frigöra några meter bokhylla !!!
    Så visst har utvecklingen gått framåt speciellt
    sista 20 åren.
    Mina syskonbarn födda -92 och -95 förstår inte hur livet var utan mobiltelefon.

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…ja,dessa lexikon! Vem skulle titta i ett sådant idag? Dels skulle de väl bli inaktuella på rekordtid och dels finns det ingen anledning att köpa uppslagsverk när man kan googla på några sekunder.

      Jag som var en enorm bokmal som barn/ ungdom och läste ut böcker löpande har faktiskt dels gett bort nästan alla böcker jag sparade i massor av år och dels slutat att köpa böcker.

      De gånger jag vill läsa en bok gör jag det digitalt och att samla på böcker har jag insett bara skapar dammsamlande högar som tar upp onödig plats. Hur ofta läser man om en bok? I mitt fall i princip aldrig. Och böcker har inget som helst andrahandsvärde så det finns ingen anledning att spara dom av den anledningen heller. Knappt att folk vill ha dom gratis…

      Svara
  3. Eva

    Nu är jag fortfarande en boknörd så fysiska böcker läser jag faktiskt. Hela huset är fullt med bokhyllor.
    Men visst har även jag börjat läsa det mesta på nätet. Vilket gör att min tid med fysiska böcker minskat något oerhört.
    Dessutom brukar hunden Elliot alltid äta upp pågående bok av någon anledning?? Förmodligen för att den är min och konkurrens i tid ?? Vet inte??
    Mobilen låter han dock bli.
    Men att ligga under parasollet på solsemestern och läsa en fysisk bok hör fortfarande till.

    Om jag förstått det rätt så är Du född 1966 och jag 1963. Alltså har vi varit med om samma ENORMA utveckling??!!
    Tänker man tillbaka är det enormt mycket som hänt ….
    Bara en sån liten sak – våren kom när det var
    torrt på alla gator, det låg grus från vinterns snö, man fick ha trätofflor och cyckel (cyckelhjälm fanns inte) mm mm .
    Mitt minne av våren inträffar numera aldrig OCH det ’luktar’ aldrig vår längre. Inga tussilago och vitsippor heller att plocka med hem till sin mamma.
    Kanske jag förskönat -60 och -70 – talet ??? Men visst var det fint??

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>