Fredag-tävlingsdebut

Då var min och Frenchies tävlingsdebut avklarad och den ägde rum på samma klubb där jag red en Pay and ride i söndags.

Så förutsättningarna var bästa möjliga om man bortser från att det var en miljon grader varmt och att Frenchie var svettig redan när jag ledde in honom i stallet från hagen.

Som tur är verkade han helt obrydd över värmen medan det sved i mina ögon av salt från all svett som forsade ner över ansiktet.

Dagens mål var flera och jag uppnådde alla tycker jag:

Jag ville dels kvala till övriga MSV B-klasser för vilket det krävdes över 64% i dagens MSV B:1, dels rida ihop Frenchie bättre än i söndags (mer medelsvår-form än LA-dito kan man säga lite förenklat).

Jag ville så klart också kolla av hur Frenchie beter sig på en riktig tävling och förhoppningsvis förbättra några av söndagens små missar.

Jag hade en jättefin känsla från det att jag satte mig i sadeln och det gjorde också att jag valde att bara rida korta sekvenser och skritta däremellan för att ge Frenchie en positiv upplevelse.

Inne på banan tyckte jag att det kändes mycket bättre än i söndags bortsett från att jag missade sista bytet vilket gjorde att procenten blev 64,6 i stället för 66-67.

Men detta är ett rent ryttarfel (för otydliga hjälper) och Frenchie skötte sig jättebra på alla vis.

Visst sneglade han lite i något hörn och tittade till på ett domarbord på ena långsidan men jag tror faktiskt inte ens att det syntes för den oinvigde.

Jag ger helt enkelt min sötnos högsta betyg idag- det tycker jag att han är värd.

Mig själv ger jag inte riktigt detta betyg men absolut har även jag förbättrat mig på vissa plan.

Och halleluja så genomförde jag hela tävlingen utan att ha glömt något hemma eller gjort någon annan tabbe med vaccinationen eller vad vet jag.

Jag gjorde ju bara en enda start förra året och har förutom den inte tävlat på snart 2 år och ärligt talat märkes det.

Jag fick liksom tänka efter vad det var jag skulle packa med tex för när jag har kört till Pay and ride har jag varken flätat eller haft några tävlingskläder på mig tex.

Eftersom hästvärlden är så liten som jag alltid hävdar att den är dök både en god vän, Marlene med Vickes bästis Leon, upp som skrivare i klassen och min hovslagare kunde förse mig med vatten eftersom han var där för att bistå sin fru på framridningen. Kul att de fick se Frenchie med sadel 🙂 tycker jag!

4 kommentarer Skriv kommentar

    • Birgitta

      Ja, det tog 4 månader men det känns mycket klokt att jag tog lite tid på mig.

      Med Vicke hetsade jag fram den första tävlingsstarten vilket inte alls blev bra.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>