Vad JAG ser…..

När någon tex publicerar en bild på ett urgulligt nyfött föl med denna boxvägg som bakgrund är det främst just väggen JAG ser….

Och för övrigt är det det för mig en gåta hur man a) kan stå ut med att ha en så skitig box till sin häst utan att skura den…varje dag om så krävs….och b) hur man kan visa (den bokstavliga) skiten på sociala medier. Urk!

Bilden har jag för övrigt tagit i ett stall där 9 av 10 boxar såg ut så här…..

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cia Wigström

    Vi städar stallet noga varje sommar ( nästa vecka är det dags igen).
    Det finns hästar som är riktigt skitiga av sig…. Vet inte om man har sån otur så att alla stallets hästar är så skitiga av sig?
    Jag skurar inte stallet varje vecka, mockar håller efter och tvättar lite lätt någon gång emellanåt. Fast hos oss är det sommar tvätten som får bli den stora rengörningen.
    Känner som du, vill ha hyfsat fräscht i stallet så att vi kan trivas båd folk och fä.

    Svara
    • Birgitta

      För att förtydliga så är det inte kliniskt rent i mitt stall och det finns både damm och spindelnät men däremot ligger det inga lager av detta och alla väggar är helt fria från bajs.

      Jag vidhåller att det tar ”1 minut” att blaska bort detta om man gör det frekvent i stället för att man ska behöva gnugga och skura länge om man väntar i månader.

      Vad gäller just stallet på bilden till inlägget finner jag det extremt osannolikt att 9 av 10 hästar skulle vara sådana grisar att väggarna ser ut så här inom ett år, med andra ord är detta skit som har lämnats läääänge.

      Svara
  2. Karolina Cappelli Lindholm

    Jag känner så när folk lägger upp bilder på leriga o nerbajsade hagar, särskilt med små föl i.

    Svara
  3. Birgitta

    Har man inackorderingar fattar jag att man som stallägare inte har ork att skura x boxar regelbundet men där kan man i stället skriva in i kontraktet att boxen (väggar/ krubba osv) ska rengöras med ett visst intervall (varit med om det själv).

    Sedan är det upp till den som vill hyra boxen om den accepterar villkoren och upp till stallägaren att därefter se till att det efterlevs och agera om det börjar slira. Som man för övrigt även gör med hagmockning i många stall numera.

    Svara
  4. Birgitta Andersson

    Vi håller hyfsat rent hela tiden. Sopar, dammar och skurar dagligen samt stora sommartvätten. Men när vintern kommer med -30 får skurandet vara och till sommaren är det lite skitigt hur vi än gör.
    Det kan vi leva med.

    Svara
    • Birgitta

      Och komiken är att det var en sådan liten ”rädsla” (nåja….) jag hade när jag letade häst och så visar sig Frenchie vara lika renlig som min ponny typ. Allt bajs på ena långsidan och lite kiss i mitten!

      Svara
      • Marie Ultege

        Härligt med en sådär renlig häst. Tyvärr har jag aldrig haft det! Men inga väggbajsare ändå, tack och lov.

        Svara
  5. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Yerk!
    Ångtvättar varje sommar och skurar boxkanter, galler o krubba varje dag. Ja jag vet att det är en yrkesskada
    Får höra det av ungen varje dag,
    Tur att hon inte skiter ner väggarna annars hade jag varit där med
    Sommarens projekt är att mura igen och näta alla kryphål för möss o råttor som jag verkmigen avskyr

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>