Lördag- fortsatt rensning

Vilodag för Frank och lite mindre vilodag för ägaren som har ryckt upp ytterligare en miljard stånds-plantor i varierande storlek varav några nästan hade utvecklats till buskar.

Nu är hela ytan ovanför ridhuset rensad för den här gången och jag har även tagit lite i hagarna.

Just där har jag inte jättemycket stånds och jag är faktiskt inte jätterädd att hästarna ska äta av dom (de behöver dessutom sätta i sig rejäla mängder för att bli sjuka) eftersom de har godare saker att stoppa i munnen men jag vill ju inte att skiten sprider sig.

Jag har sett hagar som till kanske 30 % består av stånds och där vill jag verkligen inte hamna utan tvärtom få mindre och mindre av denna skitväxt.

Som ni vet har jag ju en pågående utrotning av brännässlor för 3:e sommaren i rad och jag tror inte att jag inbillar mig när jag hävdar att beståndet är rejält decimerat eller till och med helt borta på stora ytor.

Och tur är väl det för hur underbart jag än tycker att det är att bo på en hästgård så skulle jag inte orka ägna hur mycket tid som helst åt att eliminera allt som jag betraktar som fruktansvärd ful och ibland också skadlig växtlighet och hade jag tex inte rensat bort alla brännässlor hade det sett….ursäkta…för djävligt ut här och då hade jag inte trivts.

På bilderna ser ni en av mina vackra medhjälpare som ofta kommer för att bistå med hagmockning!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Vilka underbara bilder på ponnyn!!
    Han ser verkligen inte ut att vara så gammal.
    Bild 1 o 2 visar ju en väldigt alert och vacker häst. Synd att han har flugmössan på då det var riktigt vackra bilder.

    Svara
    • Birgitta

      Han är lite stiff när han går ut från boxen på morgonen men går desto alertare in från hagen 🙂 !

      Efter hans fång har jag stenkoll på hur han rör sig….

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>