Söndag- sämre

Även idag tävlade vi hos Lunds Civila Ryttareförening och red åter en MSV B:1.

Samma hetta, samma obekymrade häst men inte riktigt lika fin känsla inne på banan vilket jag tar på mig.

Jag rider aldrig med sporrar hemma och när jag red upp på medellinjen till den inledande halten tryckte jag på lite för mycket och Frenchie bytte galopp.

Jag kom av mig lite och kom aldrig riktigt in i matchen sen och dessutom upprepade jag samma sak igen till den avslutande halten!?!

Så två uppridningar i galopp med byten i båda….nix…det får man inga extra poäng för utan tvärtom så blev det betyg 4 på båda. Kan ju tillägga att detta aldrig någonsin inträffat på träning….

Lång historia kort blev det inte mycket sämre procent än i fredags men lite andra missar, lite sämre känsla för att jag red sämre.

Nu väntar nya utmaningar eftersom alla tävlingar en tid framöver äger rum utomhus och dessutom ligger så pass långt bort att jag inte ”kan” (läs: orkar) köra dit och ”provrida” även om det ens hade varit möjligt (alla arrangörer har inte öppen bana inför tävlingar).

Jag tänker att jag kan prova att åka någonstans ”på vinst och förlust”; blir det för mycket drama pga att det är utomhus, att det finns saker att glo på eller vad vet jag så får vi återgå till tidigare strategi ett tag- tills vi är ännu mer sammansvetsade.

Med Vicke kände jag mig alltid stensäker på att tex inte ramla av oavsett vad som hände runt honom och där är jag inte riktigt med Frenchie som dessutom är mer känslig.

Och det ÄR ju skillnad på att cruisa runt på min egen utebana eller när jag tränar för Nina (9 av 10 gånger ensam i ridhuset) mot att dela framridning med x hästar som ibland far i luften, rider i vägen för en osv.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Emilia Sahlén

    Tuva o jag roade oss med att ägna söndags kvällen till att titta på de två sista klasserna och då fick vi se er ritt

    Vi tyckte det såg snyggt och prydligt ut och din nya häst är jättefin! Vilka övningar

    Det var fler än du som hade strul på medellinjen.. det såg ut på flera ekipage att hästen trodde det skulle vara byten istället för halt.

    Men med mer synk emellan er kommer det bli toppen!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>