Tisdag- passage

Jättebra träning för Nina idag även om min initialplanering gick om intet.

Jag ville träna på Granelundshallens utebana med Ninas bil utanför (så som det oftast ser ut när man tävlar utomhus) men regn och rejäla vindar gjorde att jag backade.

Jag får hoppas att Frenchie inte gör allt för stora ögon när han ser en bil utanför en tävlingsbana första gången; när han såg MIN bil utanför MIN utebana för någon månad sedan hade han myyyyyycket att säga om det minst sagt…

Han gick ett par varv utan några större reaktioner och sedan var det plötsligt ”what….där står ett monster i form av en bil…jag tänker never-ever ens närma mig den kortsidan och du kan ju försöka tvinga mig om du kan”.

Long story short…och olikt mig…orkade jag efter många minuter inte tjafsa längre utan flyttade sonika bilen. Ja, ibland får det bli som man inte har tänkt sig.

Tillbaka till dagens träning visade jag upp lite passage för Nina och glädjande nog bekräftade hon min känsla; den är helt good enough!

Precis som jag misstänkte har Frenchie lika lätt för passage som Vicke har för piaff och tvärtom; piaffen är svår för Frenchie och passagen är svår för Vicke.

Ett ytterligare plus var att jag lätt kunde gå in i och ut ur passagen, så fort jag begärde arbets eller samlad trav så fick jag det.

De första veckorna jag red Frenchie fastnade han självmant i balanstrav lite då och då så jag har medvetet inte provat passage förrän nu och det är jättekul att det fungerar så bra medan balanstraven lyser med sin frånvaro.

Jag har så klart inga planer på att tävla några klasser där passage ingår inom en överskådlig framtid om ens någonsin men kan man rida en bra passage (eller piaff för den delen) så är den samlingen både stärkande och kan hjälpa till att förbättra en hel del annat tack vare att hästen kommer så rejält på bakbenen.

Bilden har inget alls med just dagens träning att göra men jag tyckte den var så rolig att jag tom skickade den till Nina 🙂 !

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Tror inte det är jämförbart med en plötsligt uppkommen bil på hemmaplan som brukar se ut på ett visst sätt och en helt ny utemiljö med bil.

    Svara
    • Birgitta

      Jag TROR exakt som du men kommer att få en ganska lång näsa och ångra mig bittert att jag ej övade på detta om det lilla djuret får ett nervsammanbrott:) !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>