Fredag- tomater

Idag blev det ett pass på utebanan på morgonen och i bakgrunden hörde jag hamrande när hantverkare höll på att byta ut porten till min lösdrift.

Jobbet blir klart i nästa vecka och då ska ni få en före och efter-bild.

Det känns skönt att få detta åtgärdat då den befintliga porten har varit minst sagt ”svajig” varje gång jag öppnat den och jag har framför allt varit rädd att en rejäl storm skulle ta den med sig.

Nu har jag ju inget av direkt värde i lösdriften, inte för gemene man i alla fall även om alla hästägare vet vad en årsförbrukning av hösilage kostar.

Men jag är inte så rädd att någon kommer hit och rullar ut x balar à 150 kilo utan vill mer undvika skador på själva byggnaden.

Men visst…man ska aldrig säga aldrig….

Ni minns säkert foderkrisen 2018 och då läste jag om flera fräcka foderstölder….

På bilden min tomatplanta som jag köpte av en hobbyodlare för 20 spänn.

Det syns inte på bilden men den har utvecklat sig riktigt bra och jag räknade till hela 31 små gröna tomater så här långt.

Jag ska nog satsa på ännu fler plantor nästa år (till Henrik, jag äter inte tomater) och kanske gurka (som jag inte heller äter ha ha ha) efter att ha sett andras jätteskördar i år.

Pallkragarna jag hade förra året tyckte jag blev för meckiga med tanke på dovhjortsbesökare men tomaterna som står utmed den ena stallväggen har de…ta i trä…inte brytt sig alls om.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>