Vad hände med diskborsten?

Hjäääälp!

Sitter och läser en engelsk tråd som handlar om vad man rengör hästens vattenspann/ vattenkopp med.

Jag blir på allvar mörkrädd och undrar hur många hästar som tvingas dricka ur kärl de hade gjort allt för att slippa pga rester av nedan.

Vad sägs om dessa medel:

Listerine

Soap

Chlorine 

Powder dishwasher detergent 

Bleach 

Mouthwash 

White vinegar 

Apple cider vinegar 

Baking soda 

Själv måste jag fråga mig hur skitiga kärl man har om det inte räcker med en diskborste och vatten!?!?

15 kommentarer Skriv kommentar

  1. Michaela Blomquist

    Tack! Jag undrar ibland om jag är den enda som skrubbar rent?

    Svara
  2. Jeanette Kobilsek

    Diskborste används flitigt här. Skulle aldrig falla mig in att använda något av det du listat .

    Svara
  3. Kristina Stenzel Huke

    Diskborste och vatten är det enda jag använder. Skulle inte drömma om annat. . Måste man använda starkare saker borde man nog köpa en ny balja/ vattenkar.

    Svara
  4. Karolina Cappelli Lindholm

    Jag har tappat bort så många diskborstar… så min stadard lösning är slita loss en näve högt gräs eller typ en skräppa att skura med. De görs ca dagligen men ibland kanske de går en till dag. Då börjar de bli tillväxt i botten.

    Svara
  5. Anna

    Tycker inte att allt på listan är så konstigt, Listerine däremot till exempel låter ju lite underligt.

    Mina föräldrars katt drack vatten med klorin i ur deras fontän i trädgården i nästan hela sitt liv, han blev 17 år så tror inte det är så farligt. Är ju klor i dricksvattnet i många länder, bland annat här där jag bor. Inte så gott direkt men knappast farligt om man inte dricker det outspätt. I stall där man har hästar i omlopp och vill smittskydda skulle jag definitivt tycka det vore en bra idé att diska med klorin.

    Ättika och äppelcidervinäger och bikarbonat kan man ju äta (i rimliga koncentrationer) så tycker inte det är några konstigheter heller. Använder ofta ättika och städar med och även när jag diskar ibland för vattnet här är så otroligt kalkhaltigt att vanligt diskmedel och diskborste inte räcker. Katternas vattenskålar ställer jag regelbundet i ättiksbad till exempel.

    Svara
  6. Frida

    Använder diskborste och ibland diskmedel vid behov. Kan man diska sina bestick i det så kan man diska hästarnas kärl med det tänker jag. Självklart sköljer jag noga.

    Svara
  7. Eva

    Städar man tillräckligt ofta behöver man maximalt använda såpa/ yes diskmedel o vatten. Eller bara borste.

    Svara
    • Birgitta

      Jag undrar mest hur sällan man tvättar vattenkärl om det inte räcker med vatten och en diskborste?

      Jag är långt ifrån en manisk skurare men nog tusan går alla beläggningar bort efter några rejäla tag med diskborsten även om det gått någon dag.

      Svara
      • Anna

        I Sverige kanske men här i Paris till exempel har vi en vattenhårdhet på nästan 30 tyska grader (att jämföra med Lund som har 4) och jag kan lova att det inte räcker med vatten och en borste för att få bort kalkavlagringarna som blir… Man måste använda syra av något slag.

        Svara
  8. Eva

    Skulle aldrig använda klorin blekmedel etc till städning och ännu mindre något man ska äta/dricka ur !!! Det är väl frätande??!!

    Svara
      • Eva

        Det finns ett skäl att jag dricker vatten på flaska utomlands. Det är inte gott med klor.

        Svara
  9. Fia Pobog

    Japp. Och mina ratar alltid vårt gemensamma dricksvatten och väljer ”sommarvattnet” som tas direkt från en damm i närheten på sommaren. Mycket godare.

    Svara
    • Birgitta

      Ibland undrar man ju över djurs val….

      Har sett både hundar och katter dricka urläbbigt vatten (tex katter som dricker ”urinvatten” från gödselstacken fast de har rent vatten i en skål).

      Så jag tror att vi ibland överdriver renlighetshysterin. Å andra sidan kan djur bli sjuka av nersmutsat vatten så givetvis ska man hålla rent men behöver kanske inte sanera med diverse medel utan hellre rengöra regelbundet.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>