Lördag- snabbt in, snabbt ut

Riktigt som på bilden var det inte för mig och Frenchie men det var ändå snudd på ”snabbt in- snabbt ut”.

Jag kom lite senare än tänkt till dagens tävling, lastade ut direkt, red (MSV B:1), lastade och körde hem i ilfart eftersom vi var bortbjudna senare på dagen.

Med tävlingen är jag egentligen jättenöjd sett till hur Frenchie uppförde sig.

Inte lika nöjd med min egen ridning även om jag ”förstår mig själv” 🙂 .

Jag är så van vid Vicke och vet att få (läs: inget) saker hade kunnat rubba honom så att jag blev osäker i sadeln men jag är inte där med Frenchie än.

Jag vet inte hur han reagerar inför whatever på en tävling; det går verkligen inte att jämföra med lugnet som råder på Ryhus och han skulle i vissa situationer säkert kunna göra precis allt från att inte bry sig en sekund till att fara iväg/ slänga sig så att jag ramlade av. Så tänker jag i alla fall och rider lite ”avvaktande”, idag tex i skritten för att undvika att han eventuellt började takta.

Annars hade vi egentligen bara en miss som Frenchie får ta på sig; han glodde lite och började galoppera i hörnet innan travökningen (hans paradnummer) så i stället för betyg 7-7,5 blev det 4 (fast jag fick ner honom i trav direkt).

Men även om jag är lite sur för att jag inte lyckas visa upp hästen bättre just nu är jag jättenöjd med hur han ”tog” denna för oss första utomhustävling.

Jätteskönt också att Frenchie kändes superfin i galoppen från första steget på framridningen, att han inte behöver jobbas särskilt mycket och därför knappt var svettig under sadeln efteråt (medan jag höll på att tuppa av av värme och säkert lite anspänning).

Jag vill ju att tävlandet ska kännas enkelt och nästan som ”en halv vilodag” hellre än att hästen ska vara både fysiskt och psykiskt utpumpad och tycker nog att vi är där.

Frenchie tittade inte mycket på varken domarens bil eller egentligen något annat och fortsätter han så här så är det bara för ryttaren att rida bättre och våga mer.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva

    Så roligt!!!
    Jag visste väl att han var tittigare hemma vad gäller bilar.
    Nu får Du börja koppla av !!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>