Challenges

Efter att ha läst nedan tänker jag att det hade varit underbart om ungdomar (och även vuxna för den delen) hade kunnat utmana varandra i något vettigt i stället för rent trams eller ibland rent av livsfarliga ”hyss”….:

”Galenskapen har tydligen inga gränser. Skulle kasta sopor på jobbet i morse, klockan var cirka 05:20. När jag öppnar locket på tunnan för att svinga i sopsäcken upptäcker jag i sista sekund att det ligger en hopvikt yngling i tunnan och sover. Han blir klar vaken på en microsekund och på min fråga vad han gör där förklarar han att han har en challenge med sin polare. Det hela gick ut på att han skulle ligga där minst fyra timmar, vem vet hur länge han legat där? 

Han verkade vara oskadd så han lommade iväg och sa att han skulle gå hem.

Vad kunde hänt om det varit soptömning och dom inte lyft på locket innan tunnan tömdes i bilen, eller någon kastat i en fimp som legat och pytt och utvecklas till brand?

Till er vuxna: förklara för era barn att detta inte bara är äckligt för dom själv, det kan till och med medföra livsfara. — på Sjöbo Busstation.

10 kommentarer Skriv kommentar

 1. Rackeu

  För ett antal år sedan hade vi några pojkar som utmanade varandra att ligga på vägen ner till oss, en 70-väg på den tiden ( och många körde förstås fortare). Jag informerade förstås föräldrarna och tror nog att åtminstone den ene fick sina fiskar varma…

  Svara
   • Maria

    Mmm, hade elever som roade sig med detta på 70-vägen utanför Tollarp. Och det var 15 år sedan. Inte nog med att folk riskerade att köra på dem, tänk om du kommer med hästtransport och tvingas tvärbromsa, eller det är vinter och du tvärbromsar, får sladd och möter bil i andra riktningen. Jag drog otaliga exempel för ungarna och tillslut la de av. Men det kan ha berott på annat än mina sedelärande historier också. Men så förfarandet är gammalt.

    Svara
 2. Eva

  Helt ärligt- bryr mig inte alls ! Vill man dö av dumhet – varsågod. Precis som jag tycker det är ok att gängkrimminella skjuter ihjäl varandra bara inga oskyldiga dör.

  Svara
  • Birgitta

   Jag kan i sak instämma men det är lätt att säga utan att ha erfarit att ha dödat någon, om än en ”idiot som får skylla sig själv”. Jag tror ändå att man kan må ohyggligt dåligt efteråt även om man logiskt vet att det inte var ens fel.

   Svara
  • Frida

   Men hur smart var du själv som tonåring? Och stod du emot grupptryck utan problem? Jag var rätt lugn och snäll som tonåring men nog tusan gjorde jag en del korkade saker. Hjärnan är inte ens fullvuxen då och konsekvenstänket är inte utvecklat helt, speciellt inte på killar i den åldern. Om jag hade fått sota för allt dumt skit jag gjort som ung hade jag nog inte varit här idag, men det blev en rimlig människa av mig ändå.

   Svara
 3. Eva

  Om Du själv är ofrivilligt inblandad håller jag med.
  Men att läsa om folk som själv vållar sin död oavsett hur- dumhet/kriminella etc – berör mig mindre// inte alls // jämfört med om det är oskyldiga som far illa- typ kvinna på Hisingen i helgen.

  Svara
 4. Maria

  Kriminella som tar ihjäl kriminella och ingen annan hålle jag med om, den som ger sig in i leken… Men jag tror ändå att dyker det helt plötsligt upp en liggande person på körbanan så ställer man sig instinktivt på bromsen innan man hunnit tänka att det är en som gör en challenge. För det kan man ju heller inte veta, tänk om hen är avsvimmad, slungats ur ett fordon etc. Och min poäng är att med hästtransport påkopplad, eller ishalka, kan det få katastrofala följder.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>