Lillis


Två bilder som beskriver min ponny väl!

Ja, han kan se lite stiff ut när han går ut ur boxen på morgonen men han rullar lätt runt som en fotboll i hagen och framför allt går han IN från hagen hur spänstigt som helst!

Och vad gäller hans medicin äter han den inrullad i en bit Lingongrova varje morgon utan knot vilket jag är väldigt tacksam över.

Har läst att en del hästar vägrar tabletten annat än upplöst i vatten och insprutad i munnen och jag kan ju se mig och min dramaqueen slåss med detta varje dag…..

11 kommentarer Skriv kommentar

 1. Eva

  Underbara kommentarer o bilder.
  Den sista påminner så om min vovve. Honom går det inte att lura och tyvärr ska han ha medicin flera ggr/dag.

  Svara
 2. Alma Nilsson Jakobsson

  Låter som min. Varje morgon känner han sig förmodligen stel och gör därför ”yoga” (hunden). Han sträcker alltså ut frambenen och sänker rygg/nacke så mycket att frambenen nästan hamnar vid golvet samtidigt som rumpa och bakben är i normalt läge (ungefär som en hund) . Första gången jag såg det trodde jag han ramlade ihop och dog när hela hästen plötsligt försvann bakom boxkanten. Han gör det uppenbarligen för att han är stel men jag förstår inte hur en stel 29-åring överhuvudtaget kan göra en så komplicerad rörelse för en häst på x antal 100 kg. Samtidigt gör han dessutom inte sällan rodeo och stegrar sig i hagen

  Svara
 3. Alma

  Min får man variera vad man ger medicinen i. Ibland, äpple, ibland morot eller en godis etc.

  Sen en fråga, hur är det med mjukt bröd till hästar? Jag själv har alltid hört att det är farligt men lingongrova kanske är annorlunda?

  Svara
  • Birgitta

   För 35 år sedan när jag var tillsammans med en travkille på Jägersro fick det stallet överblivet bröd (typ långfranska) från ett bageri/ affär (minns ej exakt men minns att det var fulla sopsäckar) som de slängde in till tävlingshästar.

   Jag skulle själv inte ge några större mängder färskt bröd till mina hästar men utan tvekan en skiva.

   Lillis får ”innanmätet” av en skiva ihoprullat till en ”köttbulle” där medicinen ligger och sen får han kanterna vid utsläppet.

   Jag är helt övertygad om att denna mängd är fullkomligt ofarlig.

   Svara
   • Alma

    Du har säkert rätt i att det inte är farligt med så små mängder bröd! Jag har själv bara aldrig sett att man gett just mjukt bröd till hästar och enbart hört om hur farligt det är för dem.

    Svara
     • Alma

      Det jag har hört är att det handlar om magen. För mig har det aldrig varit aktuellt att ge hästarna bröd oavsett så jag har inte utrett saken mer än så. Jag har själv fått höra att det kan vara nästan direkt giftigt för hästar och för deras mage. Jag har själv tänkt att det förmodligen är en överdrift men jag blev ändå lite nyfiken med tanke på att du ger din häst lingongrova. Jag har som sagt sällan haft anledning att ge min häst bröd och har därför inte tagit reda på mer om varför det inte skulle vara bra för hästens mage.

     • Birgitta

      Jag ställde frågan på ett hästforum och fick svaret att konsistensen kunde orsaka foderstrupsförstoppning.

      Eftersom jag ger det som en liten boll i köttbullestorlek känner jag mig lugn.

      Att ge flera hela skivor till en glupsk häst kan säkert få den effekten?

 4. Eva

  Lite bröd är säkert inte farligt?!
  Min hund har magproblem och ska knappt äta något extra men för att få i honom medicin måste jag ge lite godis.

  Svara
 5. Anna

  Det är bra för kroppen att vara i rörelse! Har flyttat i flera dagar och burit och släpat och kämpat och jag som brukar känna mig ganska stel och öm i kroppen vanligtvis är plötsligt helt smärtfri (man kunde ju tro att det skulle bli tvärtom). Sitter stilla på ändan hela dagarna på jobbet och det är uppenbarligen världssämst för kroppen…

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>