Går det så går det

Jag läser en hel del annonser på nätet och skrattar ibland för mig själv…

Som åt privatpersonen som vill sälja enklaste möjliga saltstenahållare för 50 spänn när de kostar exakt detta på Hööks och förmodligen ännu mindre på Börjes…

Eller personen som ”köpte fel storlek” och nu vill sälja sina flugluvor för exakt samma pris ”för de är helt nya”.

Jo, det är de säkert men då kan jag lika gärna köpa dom i affären med kvitto så att jag kan reklamera dom om de går sönder…

Ännu roligare är det när någon skriver ”först till kvarn” och man är nästan säker på att ingen i hela världen kommer att köpa saken.

Vad jag däremot inte ser det roliga i, eller fattar hur en del orkar, är ”trams-annonser” där man tycker man är rolig för att man säljer ett Marie-kex för 100 kronor och annat likartat löjligt.

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Charlotte

    Håller med! Jag hänger mycket på Blocket och ser att många har helt orimliga tankar om vad man kan ta betalt för begagnade saker. En del ångrar sina köp och tror att de kan få tillbaka samma summa fast varan är begagnad.
    Och jag har sett skadade saker bl.a dyra glasvaser från Svenskt Tenn annonseras för nästan nypris. Trots att glaset haft nagg och spricka. Uppmaningen var att man kunde ställa den i ett fönster med sprickan inåt ”så syns inte skadan”. Men varför i hela friden skulle jag vilja betala 2300:- för en begagnad och skadad glasvas, när jag (om jag hade velat) skulle kunna gå till affären och köpa en ny för bara 200:- mer? Och då får jag dessutom kvitto och garanti.

    Svara
  2. Maria

    Mmm, jag som nu är inne i babyträsket på Blocket ser detta hela tiden. Vissa fattar poängen och en grej som ungen använder kanske ett halvår, det är ingen investering, utan man köper för någon/några hundralappar (nu exempel på nypris på dryg tusing) och säljer sedan vidare. Bäst fynd gjorde jag med ett babypiano för 30 pix, det får ju glädja någon annan sedan. Men här finns det föräldrar som ska försöka sälja tygsaker (kräkts, bajsat på så klart, det fattar alla) till nästan nypris. Eller urtvättade märkeskläder. Listan kan göras lång. Men så ligger deras grejer kvar och annat går på dagen.

    Det vore bra om det, likt tex dricks, kunde finnas någon konsensus och oskriven regel om värdeminskning på säljsajter. Nu blir det vääääldigt mycket annonser som är som skämt (fast det inte är det) och bara stör. Och jag instämmer med er andra, att tjäna tvåhundra på en dyrare grej, utan kvitto, när jag kan få samma med kvitto och returrätt, för tvåhundra mer i butiken, det är fånigt. Dessutom har de flesta affärer rea regelbundet, då kan man ofta komma under den där tvåhundringen, om man ids vänta.

    Ja, nu maler jag på, men samma med dyra sadlar, över 30 och uppåt. Att dra av 2000 är … intressant, då köper jag hellre en utprovad efter just min häst. Och alla dyra som säljs annonseras ut att de passar nästan alla hästryggar eller kan göras om och fås att passa till alla, bara inte på säljarens hästar, ofta halvblod av normalkropp… Ja, ja, som vi säger på den här sidan, det finns folk till allt.

    Svara
    • Birgitta

      Instämmer i allt.

      Möjligen kunde det ”förr” löna sig att köpa till nästan nypris av en närboende privatperson om man bodde väldigt långt ifrån exempelvis en ridsportaffär men idag kan man ju beställa hem det mesta väldigt snabbt och inte sällan fraktfritt över ett visst belopp.

      En annan grej som jag själv har börjat ta mycket mer hänsyn till nu vad gäller privatannonser är VAR personen bor.

      Med dagens bensinpriser måste människan bo extremt nära mig alternativt måste det löna sig mycket för mig att köpa whatever av denna för att det ska vara lönt att köra flera mil.

      Svara
      • Maria

        Håller med! Bensinen gör flera hundralappar på priset om det är långt. Och många affärer har idag gratis frakt och retur, och då samåker paketet med andra paket. Bor numera i Uppsala och det är en väldigt bra stad (tipsar alla flyttsugna ) en mil åt alla håll, centrum någon kilometer. Och enkelt att plocka upp grejer som säljs. Ja, jag FÖRSTÅR att man inte väljer stad efter var det är enkelt att handla på Blocket… I Skåne blev det ändå några mil Malmö, Lund, Staffanstorp, Lomma, Flyinge, som var mina hästhoods. För att inte tala om Helsingborg eller Kristianstad. Så förstår vad du menar.

        Svara
        • Birgitta

          Exakt! Det ska MKT till för att jag ska åka och tävla i Helsingborg och Kristianstad och köpa grejer är typ uteslutet om det inte skulle vara en bil eller något liknande. Aldrig några säckar foder eller ett schabrak 🙂 !

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>